Излезе официалният трейлър на филма Гунди - Легенда за любовта,

...
Излезе официалният трейлър на филма Гунди - Легенда за любовта,
Коментари Харесай

Гунди - Легенда за любовта - Излезе официалният трейлър на филма за великия футболист

Излезе формалният филмов откъс на кино лентата " Гунди - Легенда за любовта ", отдаден на един от най-хубавите спортисти в историята на България.

Вдъхновение за генерации българи, знак на ПФК " Левски ", считан за най-великият футболист на България за 20 век, Гунди умира едвам на 28-годишна възраст при злополука в прохода Витиня. Трагедията лишава и живота на Никола Котков.

Филмът наблюдава неговия живот, от срещата му с бъдещата му брачна половинка Величка Маркова - Лита, до трагичния случай на 30 юни 1971 година.

В основата на сюжета са неразказани до момента истории от персоналния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма обич – брачната половинка му Лита, с която минават през редица тествания на живота, футбола и системата, само че остават дружно до самия край.

Един от най-интригуващите моменти, които влизат и в филмовия откъс, е предлагането на европейския първенец " Милан " към Гунди да играе в Италия през 1967 година - немислима за оня интервал оферта и огромно самопризнание за гения му.

В основните функции влизат Павел Иванов и Александра Свиленова, а в актьорския състав вземат участие още Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков, Стоян Радев, Биляна Петринска.

Някои от именитите мачове с присъединяване на Гунди ще бъдат пресъздадени във кино лентата посредством специфични резултати.

Главен сценарист е Емил Бонев, а режисьор е Димитър Димитров.

" Опитали сме се да покажем и двете страни на монетата. Той е кумир и легенда, по тази причина пипахме доста деликатно. Но това, което е забавно е, че тематиката и историята на този човек е доста настояща и за века, в който живеем. Заслужава си филмът да бъде гледан от доста хора от разнообразни възрастови групи. Може даже да не са почитатели на футбола, само че лентата демонстрира една история за това какъв брой е мъчно да стигнеш до върха, дали би трябвало да си на върха и каква е цената за това “, разяснява тази заран в ефира на NOVA Димитров.

Режисьорът добави, че е получил подпомагане от доста хора от Пловдив, фенове, запалянковци, които са идвали като масовка и с помощта на тях стадионът за фотосите е бил цялостен.

Според оператора на продукцията Борислав Славков " мащабът ѝ е оттатък това, на което са се надявали ".

" Обективите поръчахме особено от Австрия и това са обективи със особено разположение на лещите. Тако пресъздадохме цялостната визия на 70-те години на ХХ век. Относно наличието на 1000 гледни точки, това стана допустимо с помощта на положителната подготовка. Това значи, че в откъслек от време направихме стотици смени на обектив, промяна на позиция на камерата. Обикновено в един игрален филм има към 500-600 близки проекти. Ние имаме доста повече “, сподели той.

Продуценти на кино лентата са Иван Христов и Андрей Арнаудов през " Междинна станция ".

Филмът излиза в кината на 18 октомври 2024 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР