Излезе аудио запис от разговора, проведен между контролна кула в

...
Излезе аудио запис от разговора, проведен между контролна кула в
Коментари Харесай

Аудиозапис разкри последните думи на пилота на падналия в Македония самолет

Излезе аудио запис от диалога, извършен сред контролна кула в Македония и водача, управлявал разрушилия се български аероплан, при който починаха четирима българи.

На записа се чува по какъв начин водача Георги Бошнаков беседва с кулата, откакто усетил турбуленция. Ръководителят го пита дали към момента има проблеми, на което Бошнаков дава отговор, че към този момент няма, само че има огромен облак, през чиито процеп може да види земята. Комуникацията стартира на британски, а по-късно ръководителят на полетите упътва водача на запад на македонски език. След това има разговор сред ръководителите на полети.

„ Може да лети над Солунската Глава, няма облаци, сигурно е чисто и с база над 300 метра над върха “.

„ Да, само че водачът сподели, че е бурно и го няма на радара “, беседват контрольорите. След това се чува, че контролът на полета от Скопие вика Бошнаков, само че отговор не последва.

Припомняме, че починалите са татко, майка и две деца, жители на България. Самолетът е летял от Охрид за София.

По неофициална информация, починалите са Георги Ангелов Бошнаков (1970), Калина Цонева Корнайева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005). Остатъците от самолета са видяни от хеликоптери и избавителни екипи на локалното Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР