Излежаването около две седмици по Коледа може да причини трайни

...
Излежаването около две седмици по Коледа може да причини трайни
Коментари Харесай

Не се излежавайте твърде дълго по Коледа, опасно е за здравето

Излежаването към две седмици по Коледа може да аргументи трайни увреждания на здравето, предизвестяват учени, представени от в. " Дейли мейл " и Българска телеграфна агенция.

Те са заключили, че двуседмичното безучастие е задоволително, с цел да отслабнат мускулите, а действието на сърцето и белите дробове да стане по-неефикасно.

Изследването е обхванало 46 души, които са били на 20-30-годишна възраст или са били трансферирали 60-те. На участниците било казано да вършат по-малко от 1500 крачки на ден за 14-дневен интервал.

Специалистите установили, че рискът е изключително огромен за по-възрастните хора, които може да получат съществени увреждания. Свързаният с излежаване интервал води също до струпване на мазнини към кръста, които може да усилят вероятността от затлъстяване за дълъг интервал и диабет.

Специалистите от Ливърпулския университет са употребявали рентгенови лъчи, компютърна томография и проби за повдигане на тежести, с цел да схванат по какъв начин здравето на хората се трансформира през интервал на безучастие. Преди този двуседмичен интервал физическата интензивност на по-младите участници в едната група и по-възрастните в другата била една и съща.

Около четири дни преди проучването всеки участник правел минимум 10 000 крачки на ден, само че не правил по-изморителни физически извършения. Учените си сложили за цел да открият дали здравето на по-възрастните хора е наранено повече от това на по-младите участници.

Загубата на мускулна и костна маса и натрупването на мазнини е нещо естествено с напредването на възрастта и може да докара до хронични болести. Оказало се, че количеството на мазнините се е нараснало с 20 % измежду по-младите участници и с 28 % измежду по-възрастните, а силата на мускулите на краката е намаляла с 5 % измежду по-младите хора и с 8 % измежду по-възрастните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР