Излъчването от мобилните телефони може да допринася за драстичния упадък

...
Излъчването от мобилните телефони може да допринася за драстичния упадък
Коментари Харесай

Излъчването от мобилните телефони вероятно убива насекомите

Излъчването от мобилните телефони може да способства за фрапантния крах на популациите на насекомите , следено в огромна част от Европа през последните години. Това демонстрира ново изследване, осъществено в Германия, оповестява " Франс прес ".

В допълнение към пестицидите и загубата на местообитания, нарасналото излагане на електромагнитно лъчение " евентуално има негативно влияние върху света на насекомите ", съгласно проучването, показано в Щутгарт, което към момента следва да бъде рецензирано от специалисти.
 Съдбините на хората и насекомите са преплетени, предизвестяват учените
Съдбините на хората и насекомите са преплетени, предизвестяват учените

А насекомите измират с чудовищни темпове

Анализът на 190 научни проучвания е осъществен от Германския съюз за запазване на природата и биологичното многообразие дружно с две неправителствени организации - една от Германия и една от Люксембург.

От 83 изследвания, които се считат за научно значими, 72 са посочили, че излъчването има негативен резултат върху пчелите, осите и мухите .

Тези резултати варират от понижена дарба за навигация поради нарушение на магнитните полета до увреждане на генетичния материал и ларвите .

Мобилният телефон и излъчването от Wi-Fi в частност отварят калциевите канали в избрани кафези, което значи, че те всмукват повече калциеви йони.
 Апокалипсисът на насекомите - заплаха за целия живот на Земята
Апокалипсисът на насекомите - заплаха за целия живот на Земята

Половината от всички инсекти може да са измрели от 1970 година насам

Това може да провокира биохимична верижна реакция при насекомите, се споделя в проучването, нарушавайки циркадните ритми и имунната система .

" Проучването демонстрира, че би трябвало да държим очите си отворени във всички направления, когато проучваме аргументите за трагичния крах на насекомите ", акцентира Йоханес Енсле, началник на Германския съюз за запазване на природата и биологичното многообразие в провинция Баден-Вюртемберг.

" Темата е неуместна за доста от нас , тъй като се намесва в ежедневните ни привички, а зад мобилните информационни технологии стоят мощни стопански ползи ", акцентира още Енсле.
 Резкият спад на броя на насекомите заплашва да докара до срив на природата
Резкият спад на броя на насекомите заплашва да докара до срив на природата

Човешката активност води до пагубен срив на естествените екосистеми

Петер Хенсингер от немската организация за отбрана на потребителите настоя, че би трябвало да се обърне по-голямо внимание на вероятните негативни резултати на излъчването както върху животните, по този начин и върху хората , изключително по отношение на въвеждането на 5G технологията.

Очаква се мрежите, оборудвани с 5G, да оферират скорости 100 пъти по-бързи от съществуващите 4G мрежи, само че технологията е посрещана с изрично опълчване от някои среди, изключително измежду природозащитниците .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР