Изкуството не търпи да бъде в социална изолация. Това послание

...
Изкуството не търпи да бъде в социална изолация. Това послание
Коментари Харесай

Художникът Иван Яхнаджиев украси столицата със своя творба

Изкуството не търпи да бъде в обществена изолираност. Това обръщение изрисува на столичани авангардният художник, който е измежду най – известните и търсени модерни български създатели. София може да бъде по – цветна и приветлива даже по време на пандемия и даже в обществена изолираност можем да дарим хубост и усмивки на хората към нас. Такова е внушението, когато се разхождаш сред сивите и неподдържани здания в остарялата градска част и внезапно видиш платно на Яхнаджиев, изрисувано на портата на постройка от началото на предишния век.
Авангардната агресия е въодушевена от творчеството различен огромен художник – Златю Бояджиев. Цена, неговата внучка, даже театралничи с незнайно платно на дядо си по време на формалното разкриване на ексцентричното създание преди дни.
Вдъхнових се от колорита на Златю Бояджиев, и по тази причина Цена донесе тази непоказвана картина, бяха думите на Яхнаджиев.
Когато минавам от тук, това е нещото, което ме зарежда за месеци напред. Комплименти към хората, които имат достойнството да прекрачват този предел, отговори на собствен ред Цена Бояджиева
Малко прочут факт е, че това е входната врата на постройката, в която от години живее художникът. Негов комшия е проф. Огнян Герджиков, който също изрази благодарността си и акцентира, че това напълно не е единственото произведение. Художникът има скрити планове и в двора на остарялата къща.
Конкретно тази врата е рисувана и различен път от Яхнаджиев, само че посланието, което насочва с обновеното си градско „ платно “ към този момент има различен контектст.
Иван Яхнаджиев беше посрещнат от съкооператорите си на неподготвено градинско празненство с по чаша вино, с което алегорично беше отпразнуван и краят на изключителното състояние. Специален посетител на спонтанния коктейл беше и певицата Кристина Димитрова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР