Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash, известен

...
Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash, известен
Коментари Харесай

Провокативният стрийт художник Mr. Brainwash завладява София

Изкуството на международния стрийт актьор и режисьор Mr. Brainwash, прочут с новаторския си и смел жанр, идва за първи път в Източна Европа. И ние сме щастливата страна-домакин.

(с същинско име Thierry Guetta) е френски махленски актьор. Той основава своята интернационална известност в Лос Анджелис, където живее от 15 годишен. Дебютира през 2008 година с галерия озаглавена " XXL: Животът е хубав " (XXL: Life Is Beautiful), която го изтласква на напред във времето в артистичната сцена.
 Актуалицазията на бюджета - отхвърлена 9 юни 2022 | Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли предложенията за актуализация на държавния бюджет....
Славата го спохожда бързо и с помощта на съдействието му с Банкси в номинирания от Академията документален филм Exit Through the Gift Shop. Там уличният актьор взе участие, играейки себе си, само че и дава отговор за фотосите на плана. Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink доближава рекордна цена от 100 000 $ в Ню Йорк. Творбата е голямо платно, показващо Чарли Чаплин с кофа багра и четка в ръка, обогатена с облика на Мадона и сърце.

Не пропуща да изрази благосклонностите си към Мерилин Монро, като този негова работа е включена в изложбата в София.



Закачлив и занимателен, всяка негова картина е пътешестване през поп културата в страната на чудесата на Mr. Brainwash. Неговите произведения се продават на аукциони, колекционират се на всички континенти и притеглят стотици хиляди гости.

Слоганите и изреченията играят централна роля в неговите картини. Ключов облик, станал знаков за актьора, е Айнщайн, който държи надписа Love is The Answer (Любовта е отговорът). Този слоган става източник на ентусиазъм за актьора и неговата аудитория. Друг образец е известният принт на Mr. Brainwash със шимпанзе, което със спрей изписва върху стена - Follow Your Dreams (Следвай фантазиите си).

Mr. Brainwash е основател и на голям брой обложки на албуми и лога на марки, като измежду клиентите му са: Мадона, Майкъл Джексън, Кока Кола, Levi's и други. Освен това негови неща участват в частните сбирки на звезди по целия свят - от музиканти до фешън икони. Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиан да вземем за пример са закупили негови произведения.

Ето постера за изложбата му в София:



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР