Изкуството на фотографията е да улавяте светлина, за да създавате

...
Изкуството на фотографията е да улавяте светлина, за да създавате
Коментари Харесай

Мобилната фотография с изкуствен интелект е бъдещето


Изкуството на фотографията е да улавяте светлина, с цел да създавате красиви облици. Външната светлина доближава до обектива на камерата по неконтролируем метод. Въпреки това, със съответните познания за лещите, филтрите, средата (филм или сензор) и осветлението, фотографът може да „ укроти “ светлината и да снима спиращи дъха фотоси, като промени настройките на камерата и добави най-подходящите филтри. Фотографите постоянно са тясно профилирани в дисциплини като портретна, продуктова, пейзажна, архитектурна, фешън и доста други типове снимка. Това е по този начин, тъй като преодоляването на един аспект от фотографията лишава доста години, в случай че не и цялостен живот. Днес изкуственият разсъдък (AI) може да помогне на всеки дилетант да направи невероятни фотоси.

Семантично сегментиране на изображението

Семантичното имиджово сегментиране е техника, чиято цел е да се знае от „ какво “ е част всеки пиксел от изображението (път, хора, дървета и т.н.). Днес сегментирането на изображенията от мобилните камери с изкуствен интелект покрива най-вече два сюжета на потребление. Първо, резултат боке – разграничение от предметите на назад във времето посредством фоново размазване. На второ място, различаване на „ вида на сцената “ (природа, цветя, храна и т.н.), с цел да премине камерата към специфичен авто режим или авансово надъхан подобен. Камерата на смарт телефоните Honor може доста повече от това и употребява семантично сегментиране на изображения, с цел да сътвори подчиненост на информация, която може да се употребява за доста по-фини настройки на камерата, и това става в действително време с NPU (Neutral Processing Unit).

Представете си, че желаете да извършите групово селфи пред необикновен пейзаж и бихте желали всички да са на фокус. Ако фонът не е доста забавен, може да ползвате резултата боке, който ще усъвършенства фотографията. Няма по какъв начин да се сътвори общо предписание за селфи фотосите, без да се знае подтекстът на фотографията. Ако се приложи резултатът боке, камерата би трябвало да се увери, че всички в групата ще са на фокус, даже в случай че някой е застанал малко по-назад. AI прави това допустимо.

Разкриване на хубостта на лицето

Друг образец по какъв начин камерата на Honor употребява изкуствения разсъдък е осветяването на лицето при всевъзможни условия. Ако вършиме селфи на фона на залеза, даже изкуственият разсъдък на камерата от предходното потомство може да превключи на Sunset Mode. Но до момента в който това ще подсигурява положителни настройки на цветовете, с цел да подчертае залеза, лицето на обекта може да излезе прекомерно блестящо. Ако камерата превключи на Selfie Mode пък, залезът може да не бъде сниман оптимално. При семантичното сегментиране на изображението, изкуственият разсъдък разграничава двата обекта на фотографията и ползва разнообразни настройки към всеки от тях, с цел да се получи най-хубавата фотография.

Камерата на Honor също поддържа 3D различаване на контурите на лицето, както и на други отличителни черти на лицето като нос, скули и така нататък По този метод камерата може да подсигурява, че контурите на лицето ще бъдат ясни и в същото време ще се резервира естествената хубост на кожата. Това е забележителен прогрес от по-ранните версии на режима Beаutify, които са по-малко интелигентни и са склонни да размазват прекалено много, като по този метод ги вършат неестествено изглеждащи.

Може би едно от най-значимите достижения в мобилната портретна снимка е потреблението на портретно осветяване, което имитира професионалното осветяване като във фотостудио. Без 3D камера тази екстра е разказана от някои откриватели като извънредно мъчно постижима, само че NPU на Honor 10 прави портретното осветяване допустимо и ефикасно.

Honor новостите във фотографията с изкуствен интелект (AI)

Малко производители на автентично съоръжение като Honor или Гугъл употребяват техники като сегментиране на изображения при производството на устройства. Въпреки това сегментирането е единствено основата, върху която стъпват нововъведенията при Honor. Възможността за различаване на разнообразни обекти в изображението е едно, само че инженерите на Honor употребяват тази информация, с цел да създадат комплицирана конфигурация на камерата в действително време, като употребяват лична методика.

AI фотографията е най-трудната и енергоконсумираща изчислителнa задача, заради което телефоните на Honor употребяват обособен процесор NPU, който да поеме тези задания вместо общия процесор. Вътрешни проби откриха, че звеното за невронна обработка (NPU) на Honor 10 е с 25 пъти по-бързо и с 50 пъти по-голяма мощ от някои процесори. Отличната скорост и успеваемост дават опция за приемане на по-точни данни с отлична продуктивност и енергийна успеваемост. Флагманът Honor 10 е в продажба в България от юни месец тази година. На цени от 899 и 999 лева той може да бъде закупен от мрежата на Технополис.

Изчислителната снимка и изкуственият разсъдък занапред следва да допринесат освен за фотозаснемането, само че и за обработката на фотосите: ретуширане, редактиране, анимиране. Например, представете си по какъв начин една групова фотография може да бъде резултат от доста фрагменти – AI да сътвори финалната фотография, като употребява най-хубавия кадър на всеки – с хубава усмивка и отворени очи.

Всъщност AI към този момент е от огромна помощ за професионалните дизайнери при селектирането на обекти в приложенията за редактиране на фотоси. Селектирирането се трансформира в доста сложна и досадна задача, която в този момент може да се направи с едно кликване с AI. Селектирането е значима стъпка при фоторетуширането, която дава опция на потребителя да ползва филтри единствено в избрани елементи на фотографията.

Професионалните фотографи могат да вършат невероятни фотоси и да се възползват от технологията за своите голям брой фрагменти. Тези фотоси би трябвало да бъдат прегледани, определени и редактирани. При този развой AI може да спести ужасно доста време. Изкуственият разсъдък би могъл да разреши на компютъра да преглежда и селектира (или да изтрива) изображения хиляди пъти по-бързо от индивида. След като бъдат подбрани, AI може да ги редактира и то на съвсем професионално равнище. Такива нововъведения през днешния ден са във етапа на проби и демонстрират впечатляващи резултати.

Honor е водеща марка за смарт телефони на Huawei Group. В сходство със своя слоган „ За смелите “, марката е основан, с цел да отговори на потребностите на цифровото потомство посредством интернет-оптимизирани артикули, които оферират великолепно потребителско прекарване, окуражават дейните, предизвикват творчеството и дават опция на младите да реализират своите фантазии. Правейки това, Honor се наложи сполучливо като другия бранд, като показва храброст да прави нещата по друг метод и да основава и предлага най-новите технологии и нововъведения на своите клиенти.

Honor е насочен към завлядяване на челни позиции и огромни, гъсто обитаеми пазари, в това число: Съединените щати, Европа, Русия, Африка, Турция, Индия, Индонезия и други Honor разчита на интернет-централизиран бизнес модел, с цел да влезе в топ 5 на смарт телефон марките в света през идващите 3 години и има упоритостите да усили каузи на продажбите си в чужбина до 50% до 2020 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР