Изкуството често успява да ни изненада и да ни накара

...
Изкуството често успява да ни изненада и да ни накара
Коментари Харесай

Бананът, който струва 120 хиляди долара

Изкуството постоянно съумява да ни изненада и да ни накара да си задаваме доста въпроси. Също вършат с нас и произведения, които се продават на големи цени, а ние оставаме с чувството, че май нещо не сме разбрали. Или пък май нещо не е както би трябвало.

По време на ревюто Art Basel, което се организира в Маями, един добре узрял банан, залепен с тиско за стената, бе продаден за сумата от 120 хиляди $.

" Инсталацията " е озаглавена " Комедиантът " и е дело на провокативния италиански актьор Маурицио Кателан. Преди години той още веднъж накара всички да приказват за него поради тоалетната от чисто, 18-каратово злато, която е друго от знаковите му творби.
 Снимка 456309

Далеч по-семпло и на ниска цена, бананчето с лепенка, от което са налични цели три екземпляра, се продава като топъл самун. Две на цената от 120 хиляди $, а третото - за 150 хиляди.

Говорителят на ревюто разяснява, че бананът може да се приема като знак на световната търговия, като остроумна двусмисленост или просто с възприятие за комизъм.

Италианският актьор има навика да трансформира елементарни предмети от всекидневието в обекти както на приятност, по този начин и на рецензия. Такa да вземем за пример бананите той избира от елементарен супермаркет в Маями, само че елементарно ги трансформира в сериозна инвестиция, написа Sky News.

Трикове да приказваме пред аудитория безапелационно

Практичните препоръки на един политик

Не е ясно обаче какво ще се случи с творбата на изкуството след естествения развой на изгниване, който към този момент е почнал.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Galerie Robertson Arès (@robertsonaresgallery) на Дек 5, 2019 в 3:52 PST
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР