Изкуството често отразява странни и уникални гледни точки върху реалността.

...
Изкуството често отразява странни и уникални гледни точки върху реалността.
Коментари Харесай

Най-ужасяващите статуи по света

Изкуството постоянно отразява странни и неповторими гледни точки върху действителността. Понякога то може даже да ужасява. Вижте най-ужасяващите скулптури във видеото от канала "7-те най " на VBOX7.

Конят на Сатаната

Блуцифер се намира край летище Денвър. Това не е същинското име на статуята, а единствено един от прякорите, с които я назовават хората от града. Други имена включват Синият жребец на гибелта и Блуцифер. Правилното име е Синият мустанг.

Най-зловещите филми, които не би трябвало да гледаш самичък

Най-зловещите места на Земята (снимки)

Това са едни от най-страшните фотоси в интернет

Статуята съставлява изправен на задните си копита, кон, само че съгласно жителите на града, светещите му червени очи издават дяволския му генезис.

Не е изненадващо, че доста от жителите на Денвър не харесват статуята. Тя се оказала неприятен шанс и за основателя и. Луи Хименес работил по високата съвсем 10 м и тежаща 4100 кг скулптура, когато парче от нея паднало върху него и го умъртвило.

Безликите бебета

През 2010 година, 10 великански бебета без лица са издигнати на разнообразни места към кулата Жижков, катерейки се и спускайки се от нея. Дело са на един от най-противоречивите чешки скулптори, Давид Черни.

Обезглавената скулптура

Пред градската поща в Легазпи, Филипините може да попаднете на ужасяваща панорама: коленичеща фигура без глава, която като че ли е била обезглавена преди секунда. Статуята е обградена от повече въпроси, в сравнение с отговори.

Конникът яхнал мъртъв кон

Вацлав I Свети на Давид Черни освен е яхнал мъртъв кон, само че конят в действителност е извърнат по тил, с отпусната глава и изплезен език. Лицето на статуята доста наподобява на тогавашния президент Вацлав Клаус, което не е останало неусетно.

Дететеядецът в Берн

Монументът на огромен трол, който яде голи деца от генерации стряска малчуганите в швейцарския град Берн, само че никой не е наясно какво значи. Статуята е издигната през 1546 година, а в този момент се употребява като атрактивен шадраван, само че мнозина желаят да бъде отстранен изцяло. Докато чакат решение дали ще бъде демонтиран (или изместен на не толкоз обществено място), локалните популяризират митове за историята му. Едни считат, че е обвързвана с еврейската общественост, живяла в града през XVI век, тъй като облеклото на трола наподобява на техните религиозни одежди по това време. Други пък оприличават детеядецът на Кронос от гръцката митология, който изял синовете си, с цел да не му вземат трона.

Будисткият Ад

Ако се чудите по какъв начин наподобява будисткият пъкъл, посетете Ванг Саен Сук. Целият парк е цялостен със скулптури, които оставят малко на въображението и демонстрират на посетителите какво ги чака, в случай че се отклонят от пътя на положителното.

Одраните Дева Мария и Темида

Деймиън Хърст е един от най-бруталните актьори. Неговите скулптури на Дева Мария и Темида не оставят никакъв късмет на минувачите, които няма по какъв начин да не ги видят.

И двете скулптури са големи и бременни. Личи си, тъй като са отчасти одрани, с цел да се виждат вътрешностите им, от мускулите до неродените зародиши. Дева Мария е висока 10 м и тежи 13 т. През 2014 година е поръчана от милионер в Манхатан, чиито съседи по-късно му афишират война.

Темида пък, направена със същия претекст, е даже още по-голяма. Тя е висока 20 м и държи меч над главата си в Северен Девън. Според Хърст, тя е дълготрайно отдадена чартърен на британското крайбрежно градче, само че някои от жителите му изобщо не са възторжени. Докато едни я назовават брилянтна туристическа атракция, други считат, че би се харесала на Ханибал Лектър.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР