Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са

...
Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са
Коментари Харесай

Зелена светлина: Изкуство от храна

Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са голямо ентусиазъм, готварски умения и голяма доза самообладание. Украинката Дарина Косар ги има в обилие.

Дарина Косар: За някои хора храната, която върша може и да наподобява напълно елементарна и лесна. Но, това не е по този начин. Изисква се доста старание, самообладание и от самото начало е належащо внимание. Нещата не постоянно се получават и дублирам.... върша още веднъж и още веднъж, до момента в който се получи стремежи резултат.
Дарина била психолог. Но един ден решила да обърне живота си на 180 градуса и да вкара в всекидневието си повече хубост. Започнала да готви „ красиво " и последователно ястията й се трансформирали в творби на изукството. Признание, което получава освен от готвачи, само че и от художници.

Най-бързото ядене на Дарина става за 40 минути. Особено мъчно се подготвят храни с месо. Отдавна, обаче, е построила свои правила, които не престъпва.

Дарина Косар: Да, имам правила и едно от тях е в никакъв случай да не съчетавам зеленчуци и плодове. Не разбърквам също варени артикули със сурови. Но главното предписание е: това което е в чинията да става за ястие. То не би трябвало да е единствено красива картина. Храната би трябвало да е приготвена с мисълта, че ще бъде поднесена на най-близките хора.
Изкуството на Дарина има къс живот, само че това я смущава.

Е, може би малко ми е тъжно да ги изям. Но те са толкоз вкусни, че не мога да им устоя.
Дарина към този момент има поръчки от заведения за хранене. Канят и на изложби в чужбина. Но славата не я главозамайва. Споделя, че е щастлива, тъй като хубостта и вкусната храна са завладели живота й. Красивите й ястия придават спомагателна стойност на храната, като карат хората да ценят и употребяват по-ефективно другите артикули.

Изящният метод способства и за решението на различен проблем - този, обвързван със статистиката, че близо 30 на 100 от храните се изхвърлят във тип на останки или артикули с изминал период на валидност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР