Изкуственият интелект ще се намеси силно в ежедневната им дейност,

...
Изкуственият интелект ще се намеси силно в ежедневната им дейност,
Коментари Харесай

Работещите на бюро ще са най-силно повлияни от AI

Изкуственият разсъдък ще се намеси мощно в ежедневната им активност, като добавя работата им и ги освобождава от рутинни дейности, включително тези с висок риск от неточност

Автоматиката към този момент трансформира осезаемо доста от промишленостите и работните места в тях
(снимка: CCO Public Domain)

Как ще повлияе навлизането на изкуствения разсъдък върху работните места на хората? Този спор се води с години, а най-новото изобретение на откривателите сочи, че работещите на бюро ще са най-силно повлияни от навлизането на AI. Повлияни обаче не значи безусловно „ застрашени ” .

Автоматиката към този момент трансформира осезаемо доста от промишленостите и работните места в тях. Когато става дума за специалностите, свързани с рутинни, повторяеми действия, роботизацията е смяна, която е добре пристигнала.

Сега се оказва, че „ добре платените специалности, които се правят на бюро, и офисните работни места може би ще са най-силно изложени на AI ”, съгласно анализторите от Brookings Institution, на които се базира обява във Forbes. „ Изложени ” е забавно разбиране, употребявано тук, тъй като то не значи безусловно, че дадените специалности ще бъдат отстранени и изличени. То значи, че ще бъдат повлияни по някакъв осезателен метод.

Казано с други думи, изкуственият разсъдък може да промени работата в съвсем всяка професионална група, изясняват от Брукингс.

Сред най-повлияните ще са бизнес-финансово-технологичните промишлености. Може би легионите от търговци на акции на Уол Стрийт ще могат да дишат по-лесно – решенията им ще бъдат сменени от пресметливи и хитри логаритми.

Очаква се изкуственият разсъдък да открие нови благоприятни условия за претовареност, например за софтуерни инженери, създаващи логаритми, които разрешават на автоматизираните системи за търговия да се учат в придвижване (за разлика от точното следване на предписани от индивида правила съгласно „ дърво ” за взимане на решения).
още по тематиката
„ Изложен не значи безусловно преместен ”, споделя Марк Муро, старши помощник и шеф политики в Brookings и съавтор на отчета. „ Какви работни места ще бъдат наранени от AI? По-добре платените, по-добре образовани служащи ще са обект на най-силно излагане ”.

Това може да значи, че изкуственият разсъдък ще се намеси мощно в ежедневната им активност, да вземем за пример допълвайки работата им, освобождавайки ги от рутинни дейности, поемайки досадните задания и тези с висок риск от човешка неточност.

„ Изкуственият разсъдък може да добави човешката работа в доста от специалностите и районите ”, споделя Муро. Сред посочените образци са юридическите специалности, които са свързани с огромен размер писане, добиване на текстове от големи бази и други

Тъй като изкуствен интелект на процедура значи много необятен набор от технологии, служещи за безчет цели, то няма единна формулировка, която да обхване всичко, което AI прави и може да прави за експертите от другите области. Доколкото изкуственият разсъдък би следвало да може да схваща тирада, да разпознава изображения и да предвижда, той може да оказва помощ по доста способи на работещите на бюро.

„ Въпреки че проучванията за приложението на роботиката и софтуера за автоматизация не престават да демонстрират, че по-слабо образованите служащи с по-ниски заплати могат да бъдат най-засегнати, актуалният разбор допуска, че по-добре образованите, по-добре платени служащи ще бъдат най-повлияни от новите AI технологии ”, гласи отчетът.

Освен всичко друго, отчетът сочи и, че добре образованите, добре платени служащи с необятен кръг от познания и умения ще се окажат доста по-добре готови да посрещнат измененията, които носи изкуственият разсъдък. Те ще съумеят бързо и гъвкаво да се възползват от опциите, които огромната смяна ще им сервира, споделя Муро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР