Изкуственият интелект ще бъде по-умен от най-умния човек до две

...
Изкуственият интелект ще бъде по-умен от най-умния човек до две
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще бъде по-умен от най-умния човек до две години

Изкуственият разсъдък ще бъде по-умен от най-умния човек до две години. Това предвижда филантропът Илон Мъск.

Той споделя, че това ще бъде реализирано, стига доставките на електричество и усъвършенствани чипове да дават отговор на условията за образование на технологията.

„ Моето съмнение е, че ще имаме AI, който е по-умен от всеки един човек, евентуално към края на идната година “, сподели Мъск по време на полемика в Twitter.

Милиардерът добави, че в границите на пет години опциите на AI ще засенчат тези на всички хора

AI направи изключителни скокове през последните години и ChatGPT, чатботът OpenAI, бързо се трансформира в едно от най-популярните софтуерни приложения в историята след стартирането му през ноември 2022 година

Първоначално технологията можеше да създава човешки текст от елементарни подкани. Но към този момент най-новите модели надвишиха опциите на първичното издание.

Мъск беше съосновател на OpenAI, само че съди компанията за хипотетично занемаряване на първичната си задача. А точно – да развива технологията си в интерес на човечеството, а не за облага. OpenAI отхвърля това.

Мъск сподели, че развиването на неговия модел Grok AI е възпрепятствано от неналичието на усъвършенствани чипове

Те са от значително значение за образованието на огромните езикови модели.

Той добави, че скоро в проблем може да се трансформира напрежението върху електрическите мрежи от голямото количество сила, належащо на технологията.

„ Миналата година беше лимитирано от чипове “, сподели Мъск. „ Хората не можаха да получат задоволително чипове на Nvidia. “

И добави, че  „ след година-две “ казусът може да е снабдяването с електрическа енергия.

Мъск неведнъж е алармирал за евентуалните рискове, подбудени от ИИ, предупреждавайки, че има капацитет за „ заличаване на цивилизацията “.

„ Дори и да кажете, че изкуственият разсъдък няма пълномощия, доста евентуално е хората да употребяват изкуствения разсъдък като инструмент при избори “, сподели той пред Fox News предходната година.

Тогава той прикани за държавен контрол върху технологията.

„ Знаете ли, в случай че AI е задоволително интелигентен, вие ли употребявате инструмента или инструментът употребява вас? Така че мисля, че нещата стават странни и стават странни бързо. “

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР