Изкуственият интелект развива различни сфери и мотоциклетната индустрия не е

...
Изкуственият интелект развива различни сфери и мотоциклетната индустрия не е
Коментари Харесай

Интегриране на генеративния ИИ в мотоциклетното инженерство

Изкуственият разсъдък развива разнообразни сфери и мотоциклетната промишленост не е изключение. Последните разработки в ИИ откриха нови благоприятни условия за нововъведения и дизайн, изключително в региона на електрическите мотоциклети.

Lightning Motorcycles, прочут производител на електрически мотоциклети със седалище в Калифорния, употребява силата на усъвършенствания ИИ, с цел да усъвършенства своите инженерни процеси.

Дизайнът, генериран от изкуствен интелект, също по този начин обезпечи 20% понижение на тежестта

В партньорство с Autodesk, международен водач в дизайна и инженерните технологии, Lightning Motorcycles възприе генеративния изкуствен интелект, с цел да трансформира метода, по който са проектирани техните високопроизводителни електрически мотоциклети.

Тази авангардна технология разрешава на инженерите да вкарват спецификации, след което програмата Generative Design генерира стотици хиляди изследвания на дизайна. От този голям набор от варианти инженерите могат деликатно да изберат и усъвършенстват дизайн, който ще бъде внедрен в крайния артикул.

Резултатите са забележителни. Генерираният от ИИ дизайн освен надвиши упованията във връзка с издръжливост, само че също по този начин реализира понижаване на тежестта с над 20%.

Внедряването на ИИ в мотоциклетното инженерство предлага няколко преимущества. Използвайки опциите на изкуствения разсъдък, Lightning Motorcycles има за цел да усъвършенства продуктивността, да понижи тежестта, да реализира целевите разноски и доста да спести време в процесите на планиране и произвеждане.

Тази мощна технология разрешава основаването на дизайни, които в миналото са били считани за невъзможни, разширявайки границите на това, което може да бъде проектирано в мотоциклетната промишленост.

Интегрирането на ИИ в мотоциклетното инженерство е част от по-широка наклонност, в която ИИ от ден на ден се преплита с всекидневието. От интелигентни домашни уреди до артистични инициативи, наличието на изкуствения разсъдък е необятно публикувано. Докато концепцията за ИИ може в началото да провокира терзания за някои, от решаващо значение е да я разпознаем като инструмент, който има капацитета да докара до незабравим прогрес и да усъвършенства всекидневието ни.

Партньорството на Lightning Motorcycles с Autodesk е отличен образец за това по какъв начин дизайнът, ръководен от ИИ, може да промени индустриалния развой, отваряйки порти към невиждани равнища на иновация и успеваемост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР