Изкуственият интелект придоби голяма популярност покрай ChatGPT. Microsoft е сред

...
Изкуственият интелект придоби голяма популярност покрай ChatGPT. Microsoft е сред
Коментари Харесай

Microsoft: Грешките на AI може да са полезни

Изкуственият разсъдък закупи огромна известност около ChatGPT. Microsoft е измежду огромните последователи на технологията, като има подписано партньорство с компанията OpenAI, която е основател на модела.

Тази седмица тя пусна новата му версия GPT-4, а Microsoft разгласи, че моделът е внедрен в Bing, както и в услугата Copilot. Чрез нея Office приложенията на Microsoft ще получат опция да употребяват изкуствения разсъдък в някои от ежедневните задания и да улесняват потребителя.

Технологията към момента не е идеална. Тя позволява фактологични неточности, което провокира рецензии и терзания, че потребителите може да ѝ се предоверят. Учените назовават тези неточности " халюцинации " - ботовете си измислят несъществуващи обстоятелства и истории, които аргументират с действителна информация.

Според Microsoft не би трябвало да има мотиви за терзание, оповестява CNBC. Компанията е описала като " потребни неточности " неточностите, които изкуственият разсъдък позволява.

В презентацията на Copilot софтуерният колос счита, че хората са наясно, че сега технологията не е 100% точна. Те имат опция да редактират всяка неправилност и по този начин още веднъж пестят както време в дълго писане на известия или презентации да вземем за пример, само че и могат в допълнение да подобрят качеството на творбите си.

Ако Copilot сбърка дата в обещано писмо, това не прави останалата част от писмото или пожеланията неправилни, а потребителят може да поправя датата. Самият факт, че технологията му е икономисала време, е от изгода, споделя компанията.

Най-важното е потребителите да са бдителни и да ревизират деликатно предложенията на програмата. Грешките са неизбежни, само че с времето ще бъдат понижени.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР