Изкуственият интелект победи журналистите. Компанията “Майкрософт е освободила 50 журналисти,

...
Изкуственият интелект победи журналистите. Компанията “Майкрософт е освободила 50 журналисти,
Коментари Харесай

”Майкрософт” уволни 50 журналисти и ги замени с изкуствен интелект

Изкуственият разсъдък победи публицистите. Компанията “Майкрософт ” е освободила 50 публицисти, които са отговаряли за подбора на новинарските страници в уеб страницата на MSN и “Edge ”. Те са били сменени с роботи.
Компанията на Бил Гейтс е взела решение селектирането и подреждането на новините да се прави от изкуствен интелект.

Решението е взето за доста къс период, като част от световната наклонност част от човешката работна мощ да бъде заместена от машини. За сходен проблем сигнализират монго специалисти и футуристи, които ясно декларират, че хората непрекъснато би трябвало да работят върху развиването на умения, с цел да са конкурентноспособни в актуалната цифрова среда. Прогнозите са, че роботите и изкуствения разсъдък от ден на ден ще наавлязат в живота ни и огромна част от специалностите (особено тези, които могат да бъдат автоматизирани) ще бъдат сменени от AI.

Според част от освободения екип решението да се премине към напълно автоматизирана система за селекция на вести крие съществени опасности, защото редакторите в „ Майкрософт “ трябвало да се придържат към прецизни правила за асортимент.

Работата на екипа включвала деликатен асортимент на материали от международни медии, измежду които и авторски материали, като приходите от тях се разделяли сред „ Майкрософт “ и медиите.

Подборът на публикациите от хора подсигурил заглавията и текстовете да са ясни, както и избягването на подправени вести и подвеждащи материали.

Уебсайтът на MSN е претърпял редица трансформации през годините. Той е основан през 1995 година, като в началото е бил начална страница с вести и автентично наличие за милиони компютърни консуматори по целия свят.

През 2013 година истинското наличие отпада и съкращаването на работна ръка стартира. До края на 2014 година е пусната нова версия на уеб страницата, която разчита на материали от международни медии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР