Изкуственият интелект на “Гугъл” вече може да превежда речта ви

...
Изкуственият интелект на “Гугъл” вече може да превежда речта ви
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на “Гугъл” вече превежда речта ви на друг език с вашия глас

Изкуственият разсъдък на “Гугъл” към този момент може да превежда речта ви на различен език като резервира вашия глас, написа “Текнолоджи ривю”.

Новата система, която е кръстена “Транзлатотрон”, се състои от три съставния елемент, които наблюдават аудио спектограмата на говорещия. Първият съставен елемент непосредствено превежда гласа, употребявайки същите звуци, на различен език. Вторият трансформира спектограмата в аудио вълна, която може да бъде слушана. Третият съставен елемент наслагва истинските гласови характерности на говорещия върху финалния превод.

От “Гугъл” показаха запис на няколко елементарни фрази. На записите можете да чуете, че преводът изработен с “Транзлатотрон” резервира истинския глас на говорещия, само че той към този момент приказва на британски език.

Можете да чуете записите във видеото:

Не единствено по този метод се резервира гласът на говорещия, а на доктрина това би трябвало да понижи грешките при превод, които се получават сега. Новите функционалности на изкуствения разсъдък също по този начин резервират паузите в изречението.

За момента “Транзлатотрон” се създава и не е пуснат за всеобща приложимост. Програмистите са пробвали с превод само от испански на британски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР