Изкуственият интелект на Google вече може да добави и откриване

...
Изкуственият интелект на Google вече може да добави и откриване
Коментари Харесай

Изкуствен интелект откри на Google нови екзопланети

Изкуственият разсъдък на Гугъл към този момент може да добави и разкриване на екзопланети към листата си с умения. Гугъл и НАСА са разкрили две нови екзопланети посредством помощта точно на невронна мрежа и изкуствен интелект, оповестява в. Telegraph.

На тази екзопланета вали... слънцезащитен крем

Изкуственият разсъдък е анализирал големия размер информация от галактическия телескоп Kepler на НАСА. Той е разкрил две екзопланети, като едната потвърждава, че Слънчевата система не е неповторима по рода си, споделят учените.

Учени с нов опит да се свържат с извънземни

А на тази екзопланета човек може да живее 150 000 години

Става дума за планета към звездата Kepler-90. Важното в тази ситуация е, че тя към този момент има 7 други доказани планети в орбита към себе си. Така системата към този момент има 8 планети, колкото са и в Слънчевата система. Досега учените не са откривали друга звездна система, която да има планети колкото Слънчевата система или повече.

Kepler-90 се намира на към 2200 светлинни години от Земята. Според астрономите, тя е като смален модел на Слънчевата система. Разликата е, че дистанциите сред планетите са много по-малки. Заради това учените не изключват опцията към отдалечената звезда да има още планети и с това тя да стане рекордьор с най-голямата система.

НАСА откри още 10 планети с идеални условия за вода

Юпитер е най-старата планета в Слънчевата система

И до момента в който за хората лишава много време до момента в който ревизират данните на телескопа и открият планетите, изкуственият разсъдък се оправя много по-бързо. Нужно бил ода се сътвори напълно елементарен логаритъм, който за два часа е бил подготвен. Тестовете посочили, че той вярно разпознава същинските планети в 96% от случаите.

Звезда-зомби не стопира да експлодира към този момент 50 години

Гугъл дава обещание скоро да пусне кода свободно и всеки астроном, в това число феновете, ще могат да го употребяват, с цел да обучат компютри, които да проучват данните от телескопите им за съществуването на екзопланети. Освен това компанията планува да употребява логаритъма, с цел да проучва наново всички 150 000 звезди, които са следени от телескопа Kepler. Очакванията са, че това ще докара до откриването на огромен брой нови езкопланети, в това число евентуални претенденти за съществуване на условия на живот.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР