Изкуственият интелект може да бъде надеждна технологияДо 2020 г. 85%

...
Изкуственият интелект може да бъде надеждна технологияДо 2020 г. 85%
Коментари Харесай

Скоро 85% от ИТ мениджърите ще управляват AI програми

Изкуственият разсъдък може да бъде надеждна технология

До 2020 година 85% от ИТ мениджърите ще ръководят стратегии за изкуствен интелект

Пазарни анализатори плануват взрив на пробни планове, внедряване и все по-широка приложимост на технологии с изкуствен интелект (AI, ИИ) през идващите няколко години. Gartner пресмята, че до 2020 година 85% от ИТ мениджърите ще ръководят стратегии за ИИ посредством композиция от добити, построени и външни запаси и, че изгодите за бизнеса, генерирани от ИИ, ще се усилят повече от три пъти – от 1,2 трилиона $ през 2018 година на 3,9 трилиона щатски $ до 2022 година

Много компании към момента са изправени пред вътрешни бариери по отношение на внедряването на изкуствен интелект. Данните от най-скорошното изследване на Gartner разкриват, че към 4% от ИТ мениджърите са внедрили в някаква степен ИИ, а други 21% се насочват към ИИ технологии или са го планували в краткосрочните си проекти за развиване. Изследването също по този начин открива, че 70% от организациите имат лимитирани или никакви умения, нужни за потреблението на ИИ от софтуерна и маркетинг позиция.

Разбирането на зрелостта на ИИ технологиите в една организация доста постоянно съставлява разликата сред компанията, която има прекомерно амбициозни цели и в следствие се проваля, и бизнес, който намира най-хубавата насочна точка при внедряване на ИИ – тази, която има действителни бизнес изгоди.

ИИ би трябвало да следва огромните масиви от данни

Според специалисти в Майкрософт, постоянно се случва даже в границите на дадена промишленост или обособена компания да се откри, че използването на ИИ е непоследователна. Банките, да вземем за пример, нормално употребяват принадлежности за машинно образование, с цел да засичат измами и да защитят сметките на клиентите си. Далеч по-малко са тези, които употребяват ИИ технологии, с цел да проучват и интерпретират взаимоотношенията с клиентите си, да обезпечат по-доброто им обслужване и да покачат тяхната преданост.

„ Един от най-честите проблеми, с който се сблъскват компаниите, е неприятно проведените данни, които съществуват в масивите на една компания. Много ИТ експерти изпитват компликации да пренасочат времето и знанията си оттатък оперативните бизнес задания. Същевременно всеки управител чака да получи увещание, че ИИ може да бъде надеждна технология “, споделя Дейвид Кармона, общоприет управител в Майкрософт с направление ИИ.
още по тематиката
За да помогне с решаването на тези провокации, Майкрософт дава опция да се употребяват когнитивните услуги, което значи, че ИТ експертите могат да се възползват от ИИ инструментите без да изпращат данните си в облака. Така те могат да употребяват тези авансово построени ИИ услуги, с цел да проучват данните, без значение къде се намират – в отдалечени среди или в мрежи, които компанията поддържа на място.

Microsoft Azure Cognitive Services употребява ИИ за разкриване на потребна информация, която се крие в този вид неструктурирани данни, с принадлежности, които разпознават думи в изображения, извличат основни изречения и правят оценка дали отзивите са позитивни или негативни. Те разрешават на разработчиците, които не са специалисти по научни данни, да се възползват от машинното образование с няколко реда код и да вземат решение постоянно срещани проблеми, за които ИИ е извънредно подобаваща технология.

Да приемем, че дадена болница желае да наблюдава по какъв начин пациентите с идентична диагноза реагират на разнообразни медикаменти или да поправя броя на личния състав въз основа на прогнозната дълготрайност на престоя на всеки нов пациент. Информацията, нужна за тези прогнози, може да бъде разпръсната в десетки формати, както цифрови, по този начин и аналогови: електронни записи, диагностични видеоклипове, формуляри за приемане, имейли и така нататък За да се случи този сюжет обаче, болничното заведение би трябвали да е трансферирала всичките си форми и записи в облака, с цел да употребява тези принадлежности.

Първите контейнеризирани когнитивни услуги на Майкрософт включват API (Application Program Interface), които употребяват оптично различаване на знаци за намиране на думи в изображения и са способни да откриват език, да извличат основни изречения и да проучват нюанси в текста, както и да разпознава лица в изображения. Тези първични услуги към този момент са налични в превю (предварителна) версия, като в същото време Майкрософт екипите работят и по още софтуерни нововъведения в региона на ИИ.

Идентифициране на верните ИИ благоприятни условия

Една от най-важните отговорности, които топ мениджърите ще имат в правенето на ИИ тактиката на една компания, е привеждането на бизнес процесите в сходство с редица условия по отношение на метода, по който ИИ ще бъде развъртян и ръководен. За да се стимулират чиновниците в една организация и да се печели доверието на клиентите в виновното потребление на ИИ, компанията би трябвало транспарантно да очертае позицията си по въпросите за надеждност, бистрота, дискретност, сигурност и други

Мениджърите също по този начин би трябвало да подсигуряват, че както техническите, по този начин и бизнес екипите в дадена компания вземат участие в идентифицирането на подобаващите благоприятни условия за ИИ и сюжетите за тестването на технологията – без значение дали става дума за възстановяване на обслужването на клиентите посредством разговорния сътрудник, повишение на успеваемостта, понижаване на индустриалните недостатъци или представянето на новаторски план.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР