Изкуственият интелект (ИИ) може да помогне на британската Национална здравна

...
Изкуственият интелект (ИИ) може да помогне на британската Национална здравна
Коментари Харесай

Изкуствен интелект може да разреши британската криза с работната сила в рентгенологията

Изкуственият разсъдък (ИИ) може да помогне на английската Национална здравна работа (NHS) да преодолее " рецесията с работната мощ " в рентгенологията, съобщи Пи Ей мидиа/ДПА.

Според специалисти това е допустимо, макар че построяването на доверие в технологията е значима стъпка за превръщането й в естествена част от съвременна здравна работа.

Експертите споделят визията си, откакто пилотно изследване в Съри откри, че изкуственият разсъдък е в положение да категоризира естествени рентгенови фотоси на гръдния панер с акуратност 99,7 %, демонстрирайки капацитет за ускорено диагностициране на рак.

Технологичната компания Qure AI e създала свои платформи за интерпретиране на рентгенови фотоси, компютърна томография и ултразвукови изображения, с цел да пести времето на лекарите.

Една от платформите на компанията е тествана от профилиран концерн, с цел да се подчертае изгодата от изкуствения разсъдък, когато става въпрос за разграничение на естествени и необикновени рентгенови фотоси на гръдния панер.

За задачата са употребявани 576 рентгенови фотоси на гръден панер, като платформата с изкуствен интелект е съумяла да разпознава естествените изображения с 99,7 % акуратност.

Според откривателите потреблението на платформата би могло да спести на консултантите-рентгенолози до два часа на ден.

Консултант-рентгенологът доктор Амрита Кумар отбелязва, че " рецесията с работната мощ " в рентгенологията има " доста отрицателен резултат " върху периодите за разчитане на разнообразни типове изображения.

" Рентгенографията на гръдния панер, да вземем за пример, е доста значима, тъй като е първата стъпка в диагностицирането на рака на белия дроб ", споделя доктор Кумар.

Британската Национална здравна работа понастоящем употребява изкуствен интелект за разчитане на мамограми и в помощ на лекарите за по-бързото диагностициране на инсулти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Англия е водеща страна във връзка с внедряването на технологията, само че би трябвало да се направи повече, с цел да се осведомят хората за изгодите от нея, считат експертите.

" Има доста легенди, свързани с технологията и метода на нейното внедряване ", споделя специалистът Дарън Стивънс, който се надява, че през идващите години изкуственият разсъдък ще стане естествена част от актуалната Национална здравна работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР