Изкуственият интелект е технология, която има все по-сериозно присъствие в

...
Изкуственият интелект е технология, която има все по-сериозно присъствие в
Коментари Харесай

Нова технология ще позволи на машините да виждат както хората

Изкуственият разсъдък е технология, която има все по-сериозно наличие в всекидневието ни. Модерните AI системи намират всеобщо приложение в умните функционалности на смарт телефоните. Независимо дали търсите информация в Гугъл, добавяте резултати към камерата или употребявате по-дълго батерията може да разчитате на последните нововъведения в изкуствения разсъдък, съобщи Димитър Ганев, съучастник в българската софтуерна компания "E-CARD ", която е в топ 50 в Европа.
Учените непрекъснато опитват с AI планове, които занапред ще основават нови приложения на неповторимата технология. Екип от компютърни експерти на MIT са се насочили към основаването на програмен продукт, който може да интерпретира по-ефективно какво се случва в действителността. Проблем на настоящите разработки за така наречен "компютърно зрение " е, че от време на време вършат заключения, които опонират на здравия разсъдък.

Oт MIT създават система, която да почисти проблемите и разреши на машините да виждат по подобен метод, както хората. За задачата е планувана огромна база данни, която ще тренира софтуера като го образова да възприема по-добре действителния свят, придавайки "зрение " като човешкото око.

Концептуалната система се споделя "3D Scene Perception via Probabilistic Programming (3DP3) " и е основана на правила от ранните дни на AI разработките. Вероятностното програмиране усъвършнества техниката на идентифициране на обектите.
Новият план на MIT демонстрира, по какъв начин PPAML логаритми с машинно образование може да се приложи за решение на по-комплексни проблеми с изкуствен интелект, изясни Димитър Ганев.
Възможността машините да разпознават и да се ориентират както хората е доста значимо за развиването на технологиите, които ще се употребяват в самостоятелните коли. Роботиката е друга сфера, която може да се възползва в най-голяма степен от новаторските решения на MIT, залегнали в основаването на 3DP3, добави Ганев от "E-CARD ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР