Изкуственият интелект е гореща тема в света на технологиите и

...
Изкуственият интелект е гореща тема в света на технологиите и
Коментари Харесай

Компании мамят с услуги с фалшив изкуствен интелект

Изкуственият разсъдък е гореща тематика в света на технологиите и ще е такава още много време. В момента всяка компания в сферата би желала да е измежду първите, които оферират задоволително ефикасен в даден сегмент изкуствен интелект. Някои компании желаят това толкоз доста, че са подготвени и на измами, оповестява Guardian. Една от набиращите известност измами е представянето на услуги с изкуствен интелект, които в действителност се правят от напълно действителни хора.

Интернет към момента не е избавен от "унищожение "

Социалните мрежи са като "поведенчески кокаин "

Темата закупи внимание откакто The Wall Street Journal разгласява информация, че компании оферират разнообразни услуги за възстановяване на работата на Gmail, да вземем за пример умни отговори. В случая на компанията Edison Software, тя да вземем за пример не загатнала в изискванията на услугата си, че действителни хора също ще преглеждат писмата на потребителите, с цел да сортират или ревизират умните отговори, които се приготвят от изкуствения ѝ разсъдък.

Има и много други образци. Компанията Spinvox да вземем за пример беше упрекната преди години, че софтуерът ѝ за конвертиране на гласови известия в текст в действителност съставлява хора, които набират думите на ръка. Услугите на ботовете-асистенти X.ai и Clara също бяха упрекнати, че в действителност са хора на 12-часови смени. Фирмата Expensify също призна предходната година, че най-малко част от касовите бележки, които обработва софтуерът ѝ, действително се вкарват от хора.

Как да защитим Gmail профила си от нежелателен достъп

Гугъл даде обещание да не прави оръжия с изкуствен интелект

В някои случаи измамата не е целенасочена. Някои компании да вземем за пример употребяват действителни хора, чиято активност се употребява за образованието на самия изкуствен интелект. Проблемът е, че пропущат да упоменат тази детайлност на потребителите, които мислят, че никой не чете данните им. В други случаи обаче се ползва методът "излъжи до момента в който успееш " и напълно съзнателно се употребяват хора до момента в който изкуственият разсъдък действително стане кадърен на показаната услуга.

Някои от фирмите не виждат проблем с това. "Симулираш какво ще бъде крайното прекарване. А когато става дума за изкуствен интелект, има човек зад завесата, вместо логаритъм ", разяснява Алисън Дарси, създател на бота-психолог Woebot. Тя добавя, че са нужни доста средства и старания за основаването на добър изкуствен интелект и от време на време фирмите първо желаят да видят дали има задоволителен интерес за услугата им, преди да влагат. Все отново Дарси е съгласна, че неналичието на бистрота вреди на технологията и основава терзания и съмнение измежду хората.

На процедура това трансформира хората инструмент за първообраз на изкуствения разсъдък, счита Грегъри Кобергег, изпълнителен шеф на ReadMe.

Как могат да ни разпознаят по уеб страниците, които посещаваме

Три казуса заплашват бъдещето на Интернет

Остава и въпросът до каква степен етично е това. Проучване на учени от Университета на Южна Калифорния демонстрира, че хората са склонни да споделят и разкриват повече, когато си мислят, че взаимодействат с машина, в сравнение с с човек, изключително когато става дума за цифрови услуги.

Виртуалният Гугъл Assistant стреля с действителен револвер

Говорещият Гугъл уплаши хората с реализма си

Наскоро и Гугъл изпита този проблем от първа ръка с новата си услуга Гугъл Duplex. Тя симулира действителни телефонни оператори, които да одобряват поръчки, резервации и да дават отговор на базови въпроси. Поведението на изкуствения разсъдък е толкоз реалистично, че провокира недоволството на хората. Затова Гугъл разгласи, че отсега нататък услугата ще се разпознава пред потребителите, които взаимодействат с нея, с цел да знаят, че не приказват с действителен човек.

Без телефон или без душ - доста хора избират второто

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР