Изкуственият интелект е част от бъдещето, което идва и от

...
Изкуственият интелект е част от бъдещето, което идва и от
Коментари Харесай

Учителите ще преценяват как да вмъкнат изкуствения интелект в уроците си

„ Изкуственият разсъдък е част от бъдещето, което идва и от тази неизбежна трансформацията в образованието. Във всеки един стадий обаче ще бъде основна ролята на учителя и преценката му по какъв начин да се възползва от тези нововъведения. “

Това съобщи зам.-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова , която взе присъединяване в откриването на конференция, отдадена на изкуствения разсъдък , проведена от Синдиката на българските учители. Тя посочи, че се чака технологиите занапред да внесат огромни промени в образованието , само че в това време нищо не може да размени общуването и възпитанието , които учителят дава на своите възпитаници.

По думите ѝ дигитализацията е основна в бранша, защото се чака тя да помогне за персонализиране на образованието, за понижаване на административните задания и да даде повече благоприятни условия за другарство с учениците.

Участниците в полемиката се сплотиха към тезата, че е доста значимо да се увеличи осведомеността измежду учителит е и обществото по какъв начин изкуственият разсъдък може да повлияе на учениците и по какъв начин влияе на образованието . Тема беше и нуждата от образование на сериозно мислене у децата и на умения да отсяват подправени вести .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР