Изкуственият интелект (artificial intelligence) и изчислителните облаци (cloud computing) бяха

...
Изкуственият интелект (artificial intelligence) и изчислителните облаци (cloud computing) бяха
Коментари Харесай

Кои са трите най-търсени технологични умения на IT пазара

Изкуственият разсъдък (artificial intelligence) и изчислителните облаци (cloud computing) бяха термини, в миналото непокътнати единствено за научната фантастика. Но през днешния ден към този момент се трансформират в две от трите най-търсени софтуерни умения в очите на работодателите, написа investor.bg.

„ Някои от топ уменията, които следим, че се търсят доста, са в областта на изкуствения разсъдък, огромните размери от данни и облачните технологии “, разяснява Фен Ан, вицепрезидент „ Таланти и решения за учене “ на LinkedIn в Азиатаско-тихоокеанския район.

Търсенето е в световен мащаб. Въпреки това обаче се отнася до най-търсените умения в Азиатско-тихоокеанския район, който сега се бори с „ приключването на мозъци “, защото доста гении се местят в чужбина в търсене на по-добри социално-икономически вероятности, показва Ан пред CNBC.

Техническите умения обаче не би трябвало да се преглеждат изолирано, изключително като се има поради изменящият се темперамент на технологиите.

Според някои проучвания в този момент приблизително едно умеене трае шест години, което значи, че чиновниците би трябвало да имат разнородни умения, тъй че да могат да се приспособяват към изменящата се работна среда.

Тези така наречен меки умения включват сериозно мислене, креативен метод и решение на проблеми, показва още Ан. Същевременно работодателите и държавните управления все по-често търсят способи да приготвят чиновниците за сходни промени в работната среда.

През юли Amazon разгласи, че възнамерява да влага 700 млн. $, с цел да преквалифицира своята работна мощ. Междувременно Андрю Янг, претендентът за президент на Съединени американски щати от страна на демократите, продължава да упорства за повсеместен базов приход, който да помогне на американците да се оправят с променливите вероятности пред работата на бъдещето.

Неправителствени организации, като интернационалната академия за образования Women Who Code, също се пробват да адресират възходящите пропуски в уменията.

Women Who Code оферират образования и поддръжка на дами да преследват кариера в региона на технологиите. Но основният изпълнителен шеф Алина Пърсивал разяснява пред CNBC, че от ден на ден компании би трябвало да оферират образования, без значение дали работата на чиновниците им е техническа или не.

И въпреки всичко Ан отбелязва, че отговорността за сдобиване с нови умения се пада на обособените хора.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР