Изкуственият интелект (AI) е гореща тема на изложението Computex 2017

...
Изкуственият интелект (AI) е гореща тема на изложението Computex 2017
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще движи ИТ сектора

Изкуственият разсъдък (AI) е гореща тематика на ревюто Computex 2017 в тайванската столица Тайпе и точно той ще движат ИТ промишлеността в идващите няколко години. Очаква се ползата към AI да отвори положителни благоприятни условия за производителите на районен съд и сървъри.

Изкуственият разсъдък се явява нова нишка в развиването на технологиите, означи неотдавна ръководителят на тайванския производител Quanta Computer – Бари Лам. Той е кадърен да се учи, да поправя грешките си и да избира най-хубавите решения на проблемите.

AI може да се употребява в най-различни приложения, включително медицински услуги, самоуправляеми коли, автоматизация и ръководство на умни градове. В момента ИТ колоси като Гугъл, Microsoft и Фейсбук интензивно влагат запаси в развиване на съответните области.

Quanta, в частност, сътвори особено бизнес поделение за разработка на здравна електроника. Целта на компанията е да интегрира AI системи в съществуващата здравна електронна платформа и да я внедри в лечебни заведения и клиники на Тайван.

Ускорено се развиват и AI технологиите за самоуаправляеми коли, където вземат участие доста играчи, включително интернет колосите Гугъл и Baidu, а също по този начин производители на коли като Tesla, Volvo и Benz. За самостоятелно ръководство на колите са нужни 5G мрежи, защото те работят на по-висока периодичност и могат по-бързо да реагират при положение на нужда.

Големи очаквания се разпореждат на технологиите за поддръжка на глас и в частност на интелигентните гласови устройства. Наскоро онлайн търговецът Amazon пусна ново Echo Show устройство с вграден сензорен екран. Apple също създава умни артикули с поддръжка на глас, стъпвайки на технологията Siri, до момента в който Microsoft разчита на своята разработка Cortana.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР