Изкуствени пръстови отпечатъци са разработени от изследователи, които казват, че

...
Изкуствени пръстови отпечатъци са разработени от изследователи, които казват, че
Коментари Харесай

Разработиха изкуствени отпечатъци, които отключват 1/3 от смартфоните

Изкуствени пръстови отпечатъци са създадени от откриватели, които споделят, че един ден могат да бъдат употребявани за навлизане в устройствата от всекидневието ни.

Изследователи от Нюйоркския университет и Мичиганския държавен университет сполучливо генерират това, което назовават ​​ " DeepMasterPrints " по-рано тази година. Това са способи за машинно образование, които работят като самобитен " мастерключ ", който съгласно откривателите има капацитет да отключи към един от три смарт телефона, предпазен с пръстови отпечатъци.

В отчета, оповестен през октомври, създателите настояват, че синтетичните пръстови отпечатъци могат да бъдат " употребявани от хакер за офанзива..., което може да компрометира сигурността на система за различаване на пръстови отпечатъци ".

Филип Бонтрагер, Адити Рой, Джулиан Тогелиус, Насир Мемон и Арун Рос, откривателите на изследването, споделят, че методът, по който пръстовите отпечатъци се разпознават от смарт телефони и други устройства, постоянно е спорен.

" Телефоните и доста други устройства не улавят целия ви отпечатък ", споделиха те за CNBC по телефона. " Няма задоволително място на устройството, тъй че те улавят непълен отпечатък - който не е толкоз сигурен, колкото цялостното изображение. (Хората приемат) устройството сглобява изображения на техните пръстови отпечатъци, само че това не е тъкмо това, което се случва - то резервира сетове от частични отпечатъци.

За всеки отпечатък от пръст, съхранен на мястото на ключова дума, устройството резервира няколко изображения. Ако тогава някой употребява пръста си, с цел да отключи това устройство, би трябвало единствено да се съпостави едно от частичните изображения с отпечатъци на системата за сигурност.

" Ако съхранявате изображения за три от пръстите ви, устройството може да резервира към 30 частични отпечатъка ", споделят откривателите. " С MasterPrints просто би трябвало да създадете няколко - пет или 10 и хакерите са в играта. "

Те прибавят, че това може да отключи " относително огромен " брой телефони - малко под една трета.

" Ако сработи за всеки пети телефон, това ще бъде машинация на облага ", споделят те.

Защитите нарастват

Докато откривателите споделят на CNBC, че техните открития могат да бъдат евентуална опасност за системите за сигурност, има неща, които разработчиците на програмен продукт биха могли да създадат, с цел да създадат такава офанзива по-трудна.

" Изследванията за оценката на уязвимостите в системата за различаване на пръстови отпечатъци са непрекъсната конкуренция сред поправянет на уязвимости и откриването на нови ", се споделя в отчета. " Важно е за откривателите да изследват нови уязвимости, с цел да могат да се отстраняват малките врати. "

Много разработчици към този момент вършат скенерите за пръстови отпечатъци по-сигурни, като реалокират датчиците от бутоните на устройствата на екраните, като им разрешават да вземат изображения с по-висока резолюция.

" Някои смарт телефони имат датчици на страничните бутони, които са доста тънки - те са комфортни, само че по-малко сигурни ", споделиха откривателите. - Техните датчици записват единствено една четвърт от чертите на пръстовите отпечатъци.

Какво е заложено на карта?

Повечето смарт телефони дават на потребителите опция да настроят разпознаването на пръстови отпечатъци като метод за достъп до устройството си, както и метод за инспекция на заплащанията и отключване на банкови сметки. Сайтът на Amazon в Съединени американски щати предлага повече от 2000 продукта, подсигурени със системи за различаване на пръстовите отпечатъци, в това число катинарите и сейфовете.

През юли стана ясно, че Mastercard води договаряния с английски банки за въвеждането на карти с вградени скенери за пръстови отпечатъци, които отварят пазара до биометрични платежни системи.

Големите компании също употребяват биометрични данни, с цел да обезпечат по-голям комфорт на клиентите. Delta към този момент разрешава на пасажерите си да употребяват пръстовите си отпечатъци за качване на полети и достъп до летищните салони, а компанията за наем на коли Hertz неотдавна показа биометрична система в интернационалното летище в Атланта, с цел да направи наемането на автомобил до 75% по-бързо.

Clear, компанията зад технологията за различаване на пръстови отпечатъци на Delta и Hertz, съобщи пред CNBC по електронната поща, че до момента в който компаниите обезпечават подобаваща сигурност, няма подозрение, че биометрията е по-сигурна от обичайна идентификация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР