Изкуствени ограничения от други държави му пречат да постигне повечеЕвгений

...
Изкуствени ограничения от други държави му пречат да постигне повечеЕвгений
Коментари Харесай

Касперски е нашият Илон Маск, заяви Путин

Изкуствени ограничавания от други страни му пречат да реализира повече

Евгений Касперски е образец за съветски иноватор, счита президентът Путин
(снимка: Eugene.Kaspersky.com)

Евгений Касперски, създател и управител на антивирусната компания Kaspersky Lab, е образец за съветски иноватор, един от водачите в своята област, съобщи президентът на Руската федерация Владимир Путин в изявление за ТАСС.

„ Имаме Касперски. Мисля, че той не е по-лош в своята област ”, сподели Путин в отговор на въпрос може ли Русия да предложи образец за подражателство като американския предприемач Илон Мъск. Според съветския президент, Касперски не е единственият подобен водач, само че първо той му е пристигнал на разум.

Основателят и началник на „ Лаборатория Касперски ” е един от водачите в своята област и неговата компания би могла да реализира по-значителен триумф, в случай че не са изкуствените ограничавания от страна на други страни, счита Путин.

„ Ако не бяха притискали, в случай че не лимитираха изкуствено конкуренцията, щеше да е още по-добре ”, разяснява президентът.

През септември 2017 година Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати забрани потреблението на продуктите на Касперски във федералните управляващи, поради подозрения, че компанията е обвързвана с съветските специфични служби.
още по тематиката
Година по-късно, през юни 2018 година, Европейският парламент одобри резолюция за усилване на киберзащитата от Китай, Русия и КНДР, която съдържа уговорка за ограничение на потреблението на програмен продукт на Лаборатория Касперски като евентуално рисков.

В отговор компанията реши да прекрати съдействието с европейските правоприлагащи организации, в това число Европол.

„ В продължение на 20 години защитавахме Европейския съюз, като си сътрудничихме с правоприлагащите органи на Европейски Съюз, което докара до поредност арести на киберпрестъпници. Във връзка с невижданото и голословно решение на Европейския парламент през днешния ден сме принудени да замразим съдействието си с правоприлагащите органи на Европейски Съюз, в това число с Европол ”, написа тогава Евгений Касперски.

Отговаряйки на въпрос по отношение на опцията за основаване в Русия на аналози на електрическите автомобили Tesla, които компанията на Мъск създава, Путин напомни, че предприемачът Михаил Прохоров се пробва да осъществя подобен план, прочут като „ Е-мобил ”.

„ Той даде обещание, сподели ми, даже се возих на него, само че към момента не му се получава ”, споделя Путин.

През 2014 година планът за основаване на хибрида „ Е-мобил ” в действителност беше закрит. Всички технологии, дизайнерска документи и изключителни права за ноу-хау, свързани с автомобила, бяха трансферирани за символичното едно евро на държавния институт НАМИ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР