Изкуствени живи същества, които ще могат да живеят практически вечно,

...
Изкуствени живи същества, които ще могат да живеят практически вечно,
Коментари Харесай

Пентагонът създава безсмъртна армия

Изкуствени живи същества, които ще могат да живеят на практика постоянно, в случай че не бъде взето решение да бъдат унищожени. Как ви звучи?

Управлението за перспективни проучвателен планове (DARPA) на Пентагона стартира основаването на безсмъртната войска, оповестява Wired.

Министерството на защитата на Съединени американски щати ще отдели 6 милиарда $ от бюджета си за идната 2011 година, с които да стартира реализацията на плана.

Той ще носи наименованието BioDesign. За основаването на безсмъртната войска ще се употребяват последните достижения на биотехнологиите, които разрешават основаването на живи същества с " избрани биологически качества ".

Клетките на новия организъм ще бъдат устойчиви на процесите на стареене и гибел.

В ДНК на изкуствения организъм ще бъдат сложени маркери, позволяващи той да бъде разпознат. DARPA има намерение също да сложи " клетъчен комутатор ", чието задействане ще води до незабавна гибел на организма.

Преди време стана ясно също, че Пентагонът финансира създаването на ново оръжие - кибернасекоми.

Проектът е поверен в ръцете на учени от Калифорнийския университет Бъркли. Целта им е основаване на отдалечено управляеми шпионски видеокамери въз основата на летящи инсекти.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР