Изкуствена кожа, предназначена за залепване върху човешка кожа и снабдена

...
Изкуствена кожа, предназначена за залепване върху човешка кожа и снабдена
Коментари Харесай

Електронна кожа ще спасява възрастни хора



Изкуствена кожа, предопределена за залепване върху човешка кожа и снабдена с екран за изобразява на разнообразни витални индикатори са създали учени от Токийския университет, дружно със свои сътрудници от компанията Dai Nippon Printing.

Според описанието създаването може да послужи на възрастни хора, както и на такива с увреждания. Веднага би трябвало да се подчертае, че това което виждате на фотосите не се присажда вместо човешка кожа.

Прочетете още: 3D принтери ще печатат медикаменти по поръчка

Разработката на японците съставлява транспарантен дишащ материал, който може да бъде залепен на образец на ръката и да остане там най-малко една седмица (след това се залепва ново парче. Въпросната “кожа” се разтяга с до 45%, т.е. едва ли ще провокира дискомфорт.

Основното ѝ преимущество обаче е, че в нея е интегриран светодиоден екран. На него може да се изобразяват данни за сърдечния темп, както и други витални индикатори в действително време. Това може да е доста потребно при незабавни случаи. Например в случай че на човек му прилошее на улицата, то близките, а след това и лекарите, ще могат да схванат какво му е.

Концепцията на електронната кожа допуска опция за синхронизиране на данните за положението на индивида със смарт телефон и качването им в облачна услуга.

Създателите на създаването разчитат серийното ѝ произвеждане да стартира в околните три години. За този интервал те чакат да усилят надеждността на електронната кожа, както и стартират да вършат фрагменти с по-голяма повърхност.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР