Изкуствен интелект за ранно откриване на рак на гърдата. Иновативната

...
Изкуствен интелект за ранно откриване на рак на гърдата. Иновативната
Коментари Харесай

Иновативна система за ранна диагностика на рак на гърдата в Майчин дом

Изкуствен разсъдък за ранно разкриване на рак на гърдата. Иновативната технология се вкарва за първи път у нас и ще се ползва в новооткрития медицински център към столичната акушеро-гинекологична болница " Майчин дом ".


Повишената температура на повърхността на гърдите е измежду сигналите за допустимо развиване на рак. Новата система улавя проблематичните сектори. Заснема ги и изпраща изображенията в базата данни на компанията производител.
Мирослав Георгиев - шеф на Медицински център " Майчин дом ": Там изкуствен интелект ги обработва, съпоставя ги с 60 хиляди облика и в случай че няма подозрения до 5-тата минута връща отговор, че проучването е отрицателно и пациентката може да бъде спокойна.
Ако има подозрения за развиване на рак, изображенията се преглеждат от европейски експерти и до два дни пациентът се насочва за спомагателни проучвания.

Мирослав Георгиев - шеф на Медицински център " Майчин дом ": Възможно най-ранния етап открива. Това значи 100% изцеление, тъй като с цел да може да бъде оздравял един рак, истината е, че би трябвало да бъде открит във допустимо най-ранния етап.
Изследването не се покрива от Здравната каса.

проф. Иван Костов - изпълнителен шеф на СБАЛАГ " Майчин дом ": Изследването ще коства 60 лв., като направихме разбор да бъде безусловно търпимо за нашите пациентки.
У нас към 4 хиляди дами годишно чуват диагнозата рак на гърдата. Всяка година към 1500 дами умират от заболяването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР