Изкуствен интелект се обучава от обработката на даннитеИзкуственият интелект вече

...
Изкуствен интелект се обучава от обработката на даннитеИзкуственият интелект вече
Коментари Харесай

Технология на Amazon разпознава страх у човека

Изкуствен разсъдък се образова от обработката на данните

Изкуственият разсъдък към този момент е кадърен да разпознава боязън (снимка: CCO Public Domain)

Софтуерът на Amazon за различаване на лица към този момент е кадърен да открива по кое време човек изпитва боязън, заяви CNBC в репортаж за напредъка в технологията, основана на изкуствен интелект.

Rekognition е една от многото облачни услуги на Amazon Web Services (AWS), налични за разработчици. Тя може да се употребява за разбор на разположение или разбор на настроения, като разпознава разнообразни изражения на лицето и предвижда страстите на хората.

Услугата употребява изкуствен интелект, с цел да се „ учи ” от размера данни, които обработва. Amazon заяви за актуализация на софтуера, която усъвършенства точността и функционалността на характерностите за разбора на лица като идентифициране на пол, страсти и възраст.

„ С това издание подобрихме точността на идентифицирането на пола ”, твърди обява в блога на Amazon. „ В допълнение, подобрихме точността за разкриване на страсти (за всички 7 страсти: благополучен, печален, сърдит, сюрпризиран, погнусен, спокоен и объркан) и добавихме нова страст: боязън ”.

Изследователите по изкуствен интелект влагат доста запаси в опитите си да  „ прочетат ” страстите на човек, като проучват чертите на лицето, придвижванията, гласа и други характерности. Сред софтуерните компании, работещи в тази сфера, са Microsoft, Affectiva и Kairos.
още по тематиката
Но някои специалисти акцентират, че въпреки да има научни доказателства, които допускат връзка сред изражението на лицето и страстите, методът, по който хората поддържат връзка посредством главните страсти, варира в другите култури и обстановки.

Понякога придвижванията на лицето могат да изразят повече от една категория страсти и по тази причина откривателите предизвестяват, че не е допустимо по усмивката да се съди с убеденост за благополучие или от мръщенето – за яд и горест, колкото и актуалните технологии да се пробва да приложат това, което неправилно се счита за научни обстоятелства.

Технологиите за различаване на лица също провокира безпокойствие по отношение на евентуалното й потребление при наблюдаване на хората и опцията тя да навлезе в неприкосновеността на персоналния живот.

Rekogservation на Amazon е обект на спор за нейното потребление от правоприлагащите органи. Продажбите на услугата се насочват към имиграционните служби и митниците. AWS съобщи, че технологията се употребява от организации, които работят с органите на реда, с цел да се застъпват за жертвите на закононарушения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР