Изкушавате да се спрете напиращо мощно кихане? По-добре недейте, препоръчват

...
Изкушавате да се спрете напиращо мощно кихане? По-добре недейте, препоръчват
Коментари Харесай

Съвет на лекари: Не се опитвайте да потиснете кихането

Изкушавате да се спрете напиращо мощно кихане? По-добре недейте, предлагат английски специалисти, сблъскали се с необикновени съществени последици от опит за угнетяване на рефлекса, оповестява в. "Дейли експрес ".

Препоръката идва от медици от университета на Лестър описали в "Бритиш медикъл джърнъл " случая на здрав 34-годишен неназован мъж, който е бил признат по неотложност в локална болница с недоволства от затруднени диалект и преглъщане и "пукащо " чувство в отеклата шия. Пациентът е споделил, че проблемите му са почнали, откакто е затиснал двете си ноздри и е запушил устата си, пробвайки се да предотврати напиращо кихане. След като в началото са заподозрели зараза и произлизащи от нея затруднения и са му предписали антибиотици, в последна сметка експертите са открили, че мъжът е получил скъсване на ларинкса. Заради положението си пациентът е прекарал една седмица в болница.

"Когато човек киха, въздухът излиза с над 240 километра в час. Ако задържите цялото това налягане, можете да си аргументите съществени увреждания. Заради "уловения " в тялото въздух даже можете да заприличате на човечето на Мишлен ", изяснява лондонски експерт по УГН в съпътстващ обявата коментар. Помолен да разяснява проблема, хирургът доктор Цзъ Ян Цзян от университета на Тексас, Съединени американски щати, споделил, че е ставал очевидец на един до два случая годишно, свързани с потиснато кихане, определяйки ги като "изключително редки ".

Експертът добавя, че е извънредно единично потиснато кихане да аргументи контузия, сравнима с тази от огнестрелна рана в региона на шията. Сред евентуалните проблеми от задържането на въздух в тялото е белодробен колапс. "Смисълът на кихането е да "изкара " нещо от тялото, да вземем за пример вируси или бактерии. Ако потиснете рефлекса, те могат да се озоват на неправилно място ", изяснява доктор Цзян.

Английският пациент се е възстановил изцяло и е получил рекомендацията да заобикаля в бъдеще да "стиска " носа си, когато му се киха. "Най-безопасното нещо, въпреки и обществено недопустимо, е да дадете воля на кихането. Най-добре е да го вършиме в кърпичка ", предлагат експертите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР