Изкушавам се да кажа, че трябва да благодарим на (руския

...
Изкушавам се да кажа, че трябва да благодарим на (руския
Коментари Харесай

Блинкън благодари на Путин, че е укрепил НАТО

Изкушавам се да кажа, че би трябвало да благодарим на (руския президент Владимир) Путин, тъй като съумя да форсира нещо, което твърдеше, че се пробва да предотврати. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън във връзка съветското навлизане в Украйна и днешното присъединение на Финландия като 31-ви член на НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция.
По думите на Блинкън съветският президент е предиздвикал доста страни да схванат, че би трябвало да създадат повече, с цел да обезпечат личната си защита и да могат да се предпазят от съветско нахлуване. Наблюдаваме най-голямото доближаване сред Съединени американски щати и Европа, което съм виждал в последните 30 години, добави той. Блинкън съобщи, че днешният ден е в действителност исторически.

Едва ли има по-добър метод да отбележим годишнината от подписването на Вашингтонския контракт на 4 април 1949 година от приемането на нова страна в пакта, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той сподели, че Украйна е съществена тематика на почналата през днешния ден двудневна среща на външните министри от алианса в Брюксел. Русия и Китай от ден на ден се сближават, а това значи да бъдем все по-единни в НАТО и с нашите сътрудници по света, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР