Изкупните цени на млякото в Европейския съюз продължават да се

...
Изкупните цени на млякото в Европейския съюз продължават да се
Коментари Харесай

Изкупните цени на млякото в ЕС продължават да се покачват

Изкупните цени на млякото в Европейския съюз не престават да се повишават. Средно по 34,37 евроцента заплащат огромните преработватели на своите снабдители.

Средната цена се пресмята всеки месец въз основа на данните, подавани от 17-те най-големи компании в Северна и Централна Европа. Става дума за общоприетоо краве мляко с 4,2 % мазнини и 3,4 на 100 белтъчини.

Най-голям растеж на изкупната цена е регистриран във Англия и Франция, където през август мандрите плащаха приблизително по 1,5 до 2 цента повече. За септември и октомври тази година се чака ново покачване, най-вече в Дания, Холандия и Германия. Мандрите в тези страни считат да подобрят заплащанията си към доставчиците с 0,5 до 2,2 цента на кг.

През септември във Франция имаше растеж от половин цент, само че през октомври и ноември покачване няма да се записва, съгласно анализатори. Експертите са на мнение, че макар позитивната наклонност, до края на годината няма да бъде достигнато равнището от 2017 година.

Цените се дефинират както от търсенето на вътрешния пазар в Европа, по този начин и от интернационалното предложение. През юли количеството мляко на Стария континент бележи растеж от 1,1 % в съпоставяне със същия месец на миналата година, написа agro.bg.

Увеличение на доставките има и при другите огромни производители като Аржентина, Нова Зеландия, Уругвай и Съединените щати. Единствено от Австралия се оповестява за по-малки количества вследствие на сушата и дефицита на свежи фуражи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР