Изключването на България като собственик на морски флаг от Парижкия

...
Изключването на България като собственик на морски флаг от Парижкия
Коментари Харесай

Морският флаг е важен източник на приходи за държавата

Изключването на България като притежател на морски байрак от Парижкия меморандум, на процедура значи, че към този момент не сме морска страна. Това съобщи пред БНР притежателят на шипинг-компания Тодор Георгиев. Официaлнaтa пoзиция нa транспортното министерство по този проблем e, че Бългaрия имa мoрcки флaг и интeрecът нa бългaрcкитe кoрaбocoбcтвeници e нaпълнo зaщитeн.

"След като не сме част от Парижкия меморандум, не сме част в нито един меморандум. И това е, тъй като българският байрак в корабоплаването на процедура е занулен - няма го. Изчезна. Тоест – няма такава морска страна, наречена България. А няма такава страна, тъй като няма кораби под български байрак. Престижът е доста значим в корабоплаването. Корабоплаването е поминък, който от 3000 години се прави въз основата на престижа. Ние сме единствената страна с изход на море в света, която не е морска страна. Швейцария, да вземем за пример, е морска страна, нищо че се намира в Алпите, тъй като тя има народен байрак по корабите си ", разясни Георгиев.

Парижкият меморандум регламентира разпоредбите за мореплаване в европейски води, а информацията за това, че страната ни е извадена от него бе публикувана през предходната седмица от профилирания уебсайт "Tранспортал ". Загубите то това ще бъдат и стопански, тъй като, в случай че корабът е под наш байрак, това носи пари от такси на страната, акцентира още Тодор Георгиев. По думите му главната причина за неналичието на интерес от страна на предприемачите е, че нашият байрак не пази притежателя на плавателния съд. "Самият байрак носи доходи – защото флагът е национална благосъстоятелност, всеки транспортен съд регистриран под даден байрак, заплаща годишни такси ", съобщи Георгиев и уточни като образец, че страна с население от 30000 души образува доходи от флага колкото са годишните доходи от българския морски туризъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР