Изключването и запушването на устата не са европейски принципи, а

...
Изключването и запушването на устата не са европейски принципи, а
Коментари Харесай

Радев за санкциите срещу Унгария: Запушването на устата не е европейски принцип

Изключването и запушването на устата не са европейски правила, а работят срещу Европейския съюз. Това сподели президентът Румен Радев в коментар за почналата наказателна процедура против Унгария, която може да я лиши от право на глас в Европейски Съюз.
В сряда Министерският съвет е взел решение да изготви позиция против глобите, които грозят държавното управление на Орбан, а по-късно министър председателят Бойко Борисов разгласи, че такава позиция няма никаква правна стойност.
" Позицията е оторизиран да изрази министър-председателят. Той съставлява България в Съвета на Европейския съюз. И аз, както и вие, сме затруднени да проследим тази позиция. Оказва се, че има две позиции. Едната за пред българската аудитория, другата - за пред Съвета на Европейски Съюз. Такова амбивалентно държание не мога да пояснявам ", разгласи Радев, помолен за коментар на решението на държавното управление от през вчерашния ден.

Той добави, че въпросът е доста сложен и многовекторен и политиката на Унгария би трябвало да бъде прегледана в цялата й изчерпателност.
" Не одобрявам изключването и отнемането на думата да бъдат европейски инструмент. Това е в прорез с правилата на Европейски Съюз ", повтори президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР