Изключваме факта, че скоро има избори, но да си кмет

...
Изключваме факта, че скоро има избори, но да си кмет
Коментари Харесай

Алибегов за скандала с къмпинг в Царево: Недопустимо е, че министърът не е взел отношение

Изключваме обстоятелството, че скоро има избори, само че да си кмет на община, която живее от туризъм и да предприемеш такива дейности в сезон, в който българският туризъм е потърпевш ужасно доста, е безусловно неприемливо държание. Това сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на " Фокус “ във връзка абсурда с насилственото унищожаване на обекти от къмпинг " Якото място “ в Царево.  

Той уточни, че министърът на туризма не е взел никакво отношение по случая. " Всичко, обвързвано с туризъм – зимен, летен, селски, къмпингарски, планински, СПА, какъвто и да е той, е в ресора на Министерството на туризма. Това е бягство от отговорност. Министърът би трябвало незабавно да се обади на кмета и тези акции да се прекратят до 15 септември, тогава да се седне на масата и да се види кой крив, кой прав и какво може да се изглади. Затова искахме да имаме министър на туризма, който е от туристическия отрасъл и който като се случи такова нещо, още на първия ден ще вдигне телефона и ще потуши този скандал и той изобщо да не стига до медиите, тъй като това е значимото – свадите да си ги решаваме вътре и те да не стигат до медиите, тъй като външните туроператори, хората, които желаят да посетят България, се осведомят се какво се случва. И като видят в последните два месеца единствено кавги – най-скъпо, най-некачествена храна, най-некачествена услуга, повярвайте, няма да си пратят клиентите тук. Сами си го вършим “, разяснява той. 

По думите му, хотелиерският, ресторантьорският бизнес и туроператорите работят макар страната и поставят всички старания да създадат сезона въпреки всичко сполучлив. " Сезонът е извънредно сложен. Започна с черна PR кампания за Черноморието – знаете за въпросния язовир в Украйна, близостта на самата война. Бизнесът беше тежко ударен от КОВИД, не може да се съвземе за една година. Всъщност 2023 година е първата година, в която работим без рестрикции. Мисля, че бизнесът се оправя добре, макар неналичието на държавна политика в туризма. Няма никаква реклама, няма средства за вложения, в Плана за възобновяване и резистентност не съществува думата " туризъм “. Ние имаме 12 милиона разполагаем за реклама на туризма, на марката " България “, разяснява още ръководителят на БАЗ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР