Изключително висока активност се наблюдава при провеждания днес в Генерал

...
Изключително висока активност се наблюдава при провеждания днес в Генерал
Коментари Харесай

Висока активност на местния референдум в Генерал Тошево

Изключително висока интензивност се следи при провеждания през днешния ден в Генерал Тошево референдум. Хората там ще решат дали в региона ще се добива природен газ или не. 31,26% от имащите право на глас или 3951 души са дали своя избор към 13:00 часа, оповестиха от общинската администрация, съобщи " Дарик ".

Общо 12 645 поданици на общината са с право на глас. За да бъде годен вотът е нужно 40% от тях да гласоподават, а 50% плюс един от гласувалите би трябвало да са дали отговор с " да”. Засега наподобява прекомерно евентуално референдумът да бъде зачетен като годен.

Жителите на община Генерал Тошево през днешния ден застават пред урните, с цел да разгласят дали са срещу добива на газ на територията на общината. Решението за осъществяване на референдума бе взето от Общинския съвет на 1 ноември след всеобщи митинги на локалното население против желанията на вложителя " Русгеоком БГ” за 35-годишна концесия и рандеман на природен газ от находище " Спасово”. То обгръща територията на 18 села в района. Местните хора се притесняват, че добивът на газ ще се отрази пагубно на земята и водата на Добруджа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР