Изключително висок ръст от 50% е регистриран в броя на

...
Изключително висок ръст от 50% е регистриран в броя на
Коментари Харесай

Юрист: Не давайте съгласие за взаимно съгласие

Изключително висок растеж от 50% е регистриран в броя на сигналите до Главната ревизия по труда в последните седмици. Това е доста повече от нормалното за сегашния интервал на годината, съобщи пред Българска национална телевизия основният юрист към Инспекцията Николай Стоянов.

Основните сигнали са свързани със заплащането на трудовите хонорари и компенсациите при прекратяването на трудовите контракти, сподели той.

Стоянов обясни, че Инспекцията по труда няма пълномощия по отношение на прекратяването на трудовите контракти, а единствено доколкото чиновниците да получат от работодателя нужните документи, които са нужни да се записват в съответното бюро по труда и да стартират нова работа.

"При устни сделки сред шеф и чиновник има огромен риск служащият да изгуби част от своите права. Това, което моли Главна ревизия по труда, е служащите и чиновниците да не се съгласяват за преустановяване по взаимно единодушие, защото това директно въздейства върху правото им да получават обезщетение за безработица ", прикани Стоянов.

Той акцентира, че Инспекцията по труда се е заела, когато получи сигнал за упражнение на напън и принуждение под каквато и да е форма по отношение на служащите, да алармира съответната прокуратура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР