"Изключително важно е за нас, че именно по време на

...
"Изключително важно е за нас, че именно по време на
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Страните от Балканския регион трябва да обединят усилия за укрепването на сигурността и стабилността

"Изключително значимо е за нас, че точно по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз беше доказана европейската вероятност за целия район на Западните Балкани. Това задължава всички страни от Балканите да обединим старания за подсилване на стабилността и сигурността, за просперитета на нашите нации ". Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила след срещата с министъра на защитата на Черна гора Предраг Бошкович, която се организира през днешния ден, 20 май, в Подгорица, заяви прессцентърът на министерството на защитата.

Двамата министри разискаха стъпки за задълбочаване на двустранното военно съдействие. Министър Каракачанов показа на своя хазаин опциите за образование на черногорски военнослужещи и цивилен лица в български висши военно-образователни институции. Акцент в диалозите беше подложен на повишението на оперативната съгласуемост сред армиите на двете страни, която може да бъде реализирана посредством присъединяване на военни формирования в взаимни учения и тренировки. Двамата министри разискаха и настоящи въпроси, свързани с укрепването на сигурността в района. Те подчертаха нуждата от разширение на съдействието в битката с тероризма и противозаконната миграция.

Срещата се организира в границите на четиридневното публично посещаване на министър Каракачанов в Черна гора. Той ще взе участие в осмото издание на проведения от черногорска страна TO BE SECURE FORUM, който се организира в Будва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР