Изключително важно е темата за иновации и предприемачество да достига

...
Изключително важно е темата за иновации и предприемачество да достига
Коментари Харесай

Държавата ще подкрепя студентски стартъпи и млади учени


Изключително значимо е тематиката за нововъведения и предприемачество да доближава до повече младежи. Техните положителни хрумвания да се трансформират в бизнес. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на подписването на меморандум за съдействие сред Фонда на фондовете и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ .

Меморандумът ще способства за развиване на ефикасен продан на познания и хрумвания сред академичната област, бизнеса, държавните институции и обществото . Чрез него се задълбочава съдействието за обезпечаване на по-добри шансове за кариерно развиване и реализация на студенти, посредством поддръжка за пускане на личен бизнес или различен тип предприемаческа активност.

Министър Лорер разгласи първата самодейност по меморандума - Национален конкурс за „ Най-добър юношески стартъп за 2022 година “ Конкурсът цели да се развият предприемачески и иновационни умения у младежите, да се осведомят за опциите за финансиране на стартъпи, да се обучат по какъв начин да изготвят бизнес проекти и по какъв начин да показват концепциите си пред вложители. Допустими участници са студенти до 29-годишна възраст с новаторски бизнес хрумвания. Кандидатстването ще е онлайн от 20.04. Конкурсът се провежда от Стопанския факултет на СУ и Фонд на фондовете и е под патронажа на Министерството на нововъведенията и растежа.

„ В новия програмен интервал сме планували средства за софтуерен трансфер за млади учени “, посочи Лорер. Той още веднъж посочи значимостта на връзката на бизнеса с академиите.

От своя страна ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков също изрази мнение, че би трябвало да се акцентира на научните проучвания, тъй като нововъведенията са вероятни посредством просвета.

В събитието присъединяване взеха още Мартин Гиков, изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на Фонда на фондовете и представители на университетските среди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР