Изключително важно е ние да се върнем към идеологията и

...
Изключително важно е ние да се върнем към идеологията и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Явно „сглобката“ и механизмът на управление трябва да се предоговарят

Изключително значимо е ние да се върнем към идеологията и физиономията, която има ГЕРБ. Ние сега управляваме с демократични обединения, само че нашият главен принцип е – колкото изкарваме, толкоз да се харчи.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е събрал парламентарната група в централата на партията и дискутират работата на кабинета.

„ Не би трябвало да вкарваме младежите в задължения. 3% недостиг е неприятно нещо. Вземането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на мерки за справяне с недостига са неприятно нещо. Всяка година ще плащаме лихви по 250 млн. лв.. Това добре ли е? Аз призовавам Асен Василев да не отваря торбата, тъй като това е кутията на Пандора. Къде са ограниченията, с които да излезем от 3% недостиг? Всички се вършат на положителни, само че задълженията се натрупат и натрупат. Лихвите към този момент са миалиарди. Къде са ограниченията, с които ще се върнат тези заеми? “, попита Борисов.

„ Не може да се споделя, че 3% недостиг е обикновено нещо. Ние няма да поддържаме екзотиката. Защо в този момент се приказва за увеличени на налозите за парцелите на хората? Не трябваше ли да се направи това преди изборите и кметовете да знаят? В нашата стратегия ясно е записано, че нарастване на налозите няма да има. Трябва да знаем кои са линиите, които няма по какъв начин да преминем, тъй като другояче си губим физиономията “, безапелационен бе той.

„ В бюджета би трябвало да забележим парите за Околовръстно на Пловдив. Това го обещахме двмата с Кирил Петков, като бяхме там. Обещали сме пари за нови игрища и зали. Ние изпълняваме обещанията си и желаеме да забележим ясно разписани в бюджета тези средства. Според мен районният министър се пробва да си прави работата и би трябвало да му помогнем с приемането на няколко закона “, добави Борисов.

„ Най-тежко е ситуацията с еврофинансирането. Там може да приказваме и за злополука. За първи път губим пари по Оперативни стратегии. Така не успяхме да осъществим политики, които сме дали обещание. По отношение на новия програмен интервал нещата също не са цветущи “, разгласи от своя страна депутатът от ГЕРБ Деница Николова.

„ Явно сглобката и механизмът на ръководство би трябвало да се предоговарят. По-скоро би трябвало да намерим решение от тази обстановка. Решението е те да ръководят и ние през Народното събрание да ги направляваме. На тези лидерски срещи, на които се събираме 20 души, приказваме си и нищо не се случва. Веднъж се е случило единствено – Кирил Петков внесе шест ограничения и ние ги приехме. Тогава се разбрахме да имаме човек в Министерски съвет, който да рапортува какви законопроекти се одобряват и ние да ги обсъждаме в Народното събрание. Това не се случи. Според мен би трябвало по комисии да идват министрите и дружно с тях да обсъждате, да решавате и да спазвате периодите. Ето, на нас никой не ни е споделил за е-рецептите. Сега ние нямаме министри и зам.-министри. Няма по какъв начин да носим отговорност с ПП-ДБ. Ако почнем да работим и дружно с ПП-ДБ да приготвяме срещи с министрите, на които да се взема решение за законите, тогава ще можем взаимно да носим отговорност. В момента ние се явяваме съпротива на това, което поддържаме. Това носи вреди и на нас, и на ПП-ДБ. Асен Василев си сменя шефа на Национална агенция за приходите в Хасково, а ние нищо не знаем. Не става по този начин. В събота ще имаме цялостната картина. Тогава и кметовете ще дадат цялостен лист с нещата, които сме дали обещание “, приключи Борисов.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР