Изключително важно е да знаем как да окажем първа помощ.

...
Изключително важно е да знаем как да окажем първа помощ.
Коментари Харесай

Как да окажем първа помощ

Изключително значимо е да знаем по какъв начин да окажем първа помощ. Това може да избави живота на наш непосредствен или да помогне на потърпевш на улицата човек, написа каналът във vbox7. Ето по какъв начин можем да помогнем в няколко стъпки.

1. Важно е да се направи оценка на потърпевшия

Изключително значимо е първо да проверим дали индивидът е в схващане, диша ли и има ли сърдечната периодичност. Ако потърпевшият е изгубил схващане, би трябвало да се ревизира пулсът му, положението на зениците и силата на дишане.

При нужда би трябвало да се приложи изкуствено дишане „ уста в уста “ или „ уста в нос “ и сърдечен масаж. Масажът се прави като извънгръдните натискания би трябвало да са към 100 в минута и доста деликатни, с цел да не бъде счупено ребро. При възрастните хора е добре да има обдишване на всеки 30 притискания, а при децата на всеки 15.

Ако сме във у дома е добре да разполагаме и с аптечка, която да съдържа неща от първа нужда.

2. Задължително повикайте екип на спешна помощ

Когато се обадим е добре да структурираме информацията, която даваме и да бъдем оптимално изчерпателни.
Първо е добре да обясните къде се намирате, по-късно да разкажете за случилото се, по какъв начин е потърпевш индивида и в какво положение е, в случай че има други потърпевши е добре да опишете и тяхното положение. Накрая оставете име и телефонен номер на диспечъра, с цел да може да се свърже с вас при нужда.

3. До идването на спешна помощ е значимо да окажете долекарска помощ

Продължете с използването на първа помощ на потърпевшия. Важно е да не се паникьосвате, както и да не забравяте, че би трябвало да осигурите сигурността освен на потърпевшия, само че и на вас самите.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР