Изключително важно е да се влезе в банковия съюз, защото

...
Изключително важно е да се влезе в банковия съюз, защото
Коментари Харесай

Борисов обясни, че държавата изкупува акции на Fibank, за да сме на "първа скорост" в Европа

" Изключително значимо е да се влезе в банковия съюз, тъй като това подсигурява сигурността на всички банки, само че и контрола върху тях. Чакалнята за еврозоната дава сигурност, че ще сме на първата скорост измежду европейските страни, а няма да изпаднем на втора. Да приемем точка първа ", по този начин Бойко Борисов коментира първата и единствена точка от изключителното съвещание на Министерски съвет. 

Така държавното управление утвърди „ Българска банка за развиване “ АД да придобие акции от нарастването на капитала на „ Първа капиталова банка “ АД.

Финансовият министър Владислав Горанов опита да изчете подробна информация за аргументите да се стигне до това решение, само че беше пресечен от премиера за навлизането в елементи и изясни, че най-общо решението е предизвикано от нуждата да покрием всички условия за влизане в Банковия съюз, респективно в чакалнята на еврозоната - механизмът на обменните курсове (ERM ІІ)

Горанов напомни, че още през юли 2018 българското държавно управление и Българската национална банка са декларирали желанието да се причислят по едно и също време към чакалнята на еврозоната и Банковия съюз. 

Решението за придобиване на акции изисква това да се случи при пазарни условия и до 70% от записаните акции. Борисов пък изрично съобщи, че желае да бъде записано " акциите ще бъдат изкупени от банката на цените с лихвите и Българската банка за развиване няма да загуби по никакъв метод ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР