Изключително важно е да се развива планинския туризъм в България.

...
Изключително важно е да се развива планинския туризъм в България.
Коментари Харесай

Ангелкова: През 2018 г. се надявам китайските туристи в България да бъдат между 40 и 50 хил.

Изключително значимо е да се развива планинския туризъм в България. Всичко би трябвало да става по разпоредбите. Няма никакъв риск да се презастрои планина Пирин. Подобни изказвания са нечиста сделка. Нереални са опасенията, че 48% от площта на Пирин ще бъде застроена. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV.

„ Самата смяна в проекта на ръководство на Пирин не значи, че на следващия ден лифтът ще се промени. Трябва да има опция да се обезпечи екологичен достъп до планината, какъвто е лифтът. Това ще даде огромен стопански подтик на страната ни. Независимо от неналичието на добра инфраструктура в курортите, бележим огромен растеж в туризма “, акцентира министърът. През 2018 година се надявам китайските туристи в България да бъдат сред 40 и 50 хиляди, уточни Ангелкова.

Тя регистрира, че китайските туристи през миналата година са били над 30 хиляди „ Ако стартираме да работим взаимните туристически артикули, сигурно ще можем да чакаме към 100 хиляди реалистично “, разяснява Ангелкова. Тя сподели, че се работи и за директна авиолиния сред София и Пекин, както и за 100 европейски туристически обекта.

„ Стартираме с обектите, които са в ЮНЕСКО, с цел да можем да притеглим на своя страна както Световната организация по туризъм, по този начин и ЮНЕСКО, тъй че да изработим карта на стоте европейски туристически обекта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР