Изключително важно е да изпиеш едно кафенце на Витошка. Веднага,

...
Изключително важно е да изпиеш едно кафенце на Витошка. Веднага,
Коментари Харесай

Ако не изпиеш едно кафенце на Витошка, може нещо да ти стане

Изключително значимо е да изпиеш едно кафенце на " Витошка ". Веднага, по-бързо: падна изключителното състояние и това ти е първата работа. Погледни - всички вече са там. Прекарал си два месеца в изолираност - първоначално беше даже леко занимателно, само че към този момент не се търпи. В смисъл - ядва се всичко, само че това да не може да изпиеш кафенце на " Витошка " - основно това не се търпи. Другаде пандемията е маратон с доста незнайни: работа, връзки, пазари, медицина. Тук е малко по-просто: изключително състояние е да не можеш да изпиеш едно кафенце на " Витошка ", а краят на изключителното състояние е да отидеш да изпиеш едно кафенце на " Витошка ".
Като изпиеш кафенцето на дъното на кафенцето написа: Извънредното състояние свърши. Нема ковид. До теб доста близки хора със същото слисване прочитат същото. Магия - сякаш нищо и никакво кафенце, а по него разбираш, че всичко е останало някъде доста обратно. Генерал Мутафчийски, ефрейторите на кафенцата питат: може ли да изпием едно кафенце? Може.  Може и да кихнеш. 
Наздраве.
Коронавирусът сега е в така нареченото " плато ". Тоест - постоянен брой случаи дневно. Тъй нареченото плато се доближи след два месеца сериозна дисциплинираност. Обаче в ресторанта (на " Витошка " ) има плато от наденици, не знам дали разбирате това добре. Това плато от наденици не би трябвало да има връзка с другото плато и дали то ще тръгне към втори пик или ще се заземи. Второто плато е нереално, брифингово, статистика. Първото обаче идва и мирише добре.  
Обаче малко взе да омръзва на това място на " Витошка " - (нормално, бихме споделили, въпреки всичко минаха два часа и половина там) и взе да ти додейва. Дали да не си вървиш? Но да си вървиш е несериозно - има още най-малко няколко места на " Витошка ", за които се сещаш. И да не се сетиш - то като излезеш от кафенцето се виждат още доста други кафенца. Местиш се на другото - време е да се видиш с друга компания. И кафенцето е малко по-различно, само че човек не би трябвало да прибързва, до момента в който не опита всичките и не отсъди кое е най-хубавото. В последна сметка дългите дни на изолираност са те убедили, че това, което загуби като понижение на заплатата, на процедура го спести от готвене вкъщи, което постоянно е и по-здравословно. Но в този момент в маранята на горещия майски ден всичко това са непотребни бакалски сметки. Давай кафенцето и наздраве за Световната здравна организация. Дали в случай че не изпият по едно кафенце на " Витошка " няма да схванат, че излишно са се втелявали от самото начало? Жалко за тези момчета - нямат ни кафенце, ни " Витошка " - оттова идва всички проблеми. 
През това време далечният конкурент-съименик - планината Витоша, стои долу-горе със същия брой гости, както и по-рано. Мани ги тия балами по чукарите: да дойдат да изпият едно кафенце на " Витошка ", с цел да схванат какво е здраве и стаден имунитет. Сервитьорът е доцент Мангъров, шефът Слави Трифонов, притежателят Доналд Тръмп. Масите са на места на два метра, само че повече там: тук дето си седнал особено са си маса до маса и стол до стол. Карай: нали е топло, на горещо вирусът мре, в Африка да вземем за пример няма нито един регистриран случай, четох го в samataistina.bg. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР