„Изключително важно е България да се придържа в своята външна

...
„Изключително важно е България да се придържа в своята външна
Коментари Харесай

Радев обяви, че е изключително важно да запазим позицията си по отношение на РСМ

„ Изключително значимо е България да се придържа в своята външна политика във връзка с районен съд Македония към националната рамкова позиция, към декларацията на Народното събрание, към постигнатият консенсус на КСНС. Там нещата са регламентирани. Надявам се ние ще запазим тъкмо тази позиция, тъй като тя е единствената гаранция да имаме резистентност и необратимост на процеса на интеграция на РСМ”, сподели пред публицисти президентът Румен Радев по време на визитата си в Португалия.

„ Не би трябвало да имате никакви подозрения, че държавното управление и виновните институции вършат всичко допустимо да подсигуряват здравето, сигурността и извеждането на нашите моряци, сподели Румен Радев във връзка с извеждането на българските моряци от кораба „ Царевна “ в Мариупол.

„ Към момента по-добре да ограничим диалозите по тази тематика, в случай че желаеме тази интервенция да премине безопасно”, добави президентът.

„ На всички ни е ясно, че ще отнеме доста време и изпитание до момента в който се оправим с порочния управнически модел, това няма да стане нито за един ден, нито за един месец”, съобщи президентът в коментар за оповестения отчет от Държавния департамент на Съединени американски щати за 2021 година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР