Изключително успешният роман на писателката Мария Лалева - „Живот в

...
Изключително успешният роман на писателката Мария Лалева - „Живот в
Коментари Харесай

В Русе представят един от най-успешните български романи

Изключително сполучливият разказ на писателката Мария Лалева - „ Живот в скалите “, ще бъде показан на 12 ноември в Русе. Началото е от 18 часа в Регионална библиотека " Любен Каравелов ". Книгата ще бъде показана от Калчо Петков.
Тя стана известна в литературните среди и измежду актуалните създатели, които пишат лирика, със стихосбирките си „ Не съм ви ближна “ и „ Личен списък “.
Романът „ Живот в скалите “ обаче е книга за море и обич. Авторката Мария Лалева е безапелационна за своята творба: „ Любовта постоянно е верният отговор. На всеки въпрос под това небе. Единственият верен.
В библиотеката откриха галерия със старопечатни, редки и скъпи издания
Още по-голямата таийна на любовта е, че самата тя е по едно и също време и въпрос, и отговор. Защото е обособена сила, обособен детайл от нас. Със личен разсъдък и воля. Не тя живее в нас, а ние в нея ".
Популярният публицист Георги Тошев е един от първите, изказали се ласкаво за романа. Той споделя, че това е: „ Роман за въпросите и отговорите по житейския ни път. За въпросите, които е добре да зададем първо на себе си. И за отговорите, които си изискуем, с цел да продължим. Различна, многопластова и прочувствена книга. Откровена и вълнуваща. Роман за прошката и волята за смяна. Усещане за красива книга. Убедителен дебют на известната поетеса и киносценарист Мария Лалева в прозата. Смела поръчка за сериозна литературна интерпретация на човешките взаимоотношения и избори. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР