Изключително успешният дизайнер Иван Донев ще бъде специален гост на

...
Изключително успешният дизайнер Иван Донев ще бъде специален гост на
Коментари Харесай

Световен дизайнер ще обучава млади таланти на изложението „ТексТейлър Експо 2019“

Изключително сполучливият дизайнер Иван Донев ще бъде специфичен посетител на ревюто за текстил и мода „ ТексТейлър Експо 2019 “, което ще се организира от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив. Уникалният създател със международно самопризнание ще води уъркшоп за млади гении.

В продължение на два дни той ще покаже на начинаещи дизайнери освен по какъв начин да основават модели, а и по какъв начин да изградят своя визия и да наложат себе си като бранд, оставяйки отпечатък в модата.

Участниците в уъркшопа ще научат по какъв начин да показват своите планове пред профилирани критици и по какъв начин да осъществят моделите си, с цел да бъде концепцията им налична за необятната аудитория и евентуални клиенти.

Иван Донев ще показва и тънкости за изработването на всеки подробност, с цел да се получи качествена реализация на креативните хрумвания. Така Дизайнерската работилница на „ ТексТейлър Експо 2019 “ ще помогне за развиването на новото потомство в българската мода.

Иван Донев е роден в Пловдив, само че живее и работи в Рим, където през 2011 година се дипломира в Международната академия за висша мода „ Коефия “. Скоро медиите го афишират за „ осиновеният стилист от италианската висша мода “.

Негови модели обличат персони от целия свят за едни от най-престижните събития, като Фестивала на киното във Венеция, Нощта на звездите в Холивуд, Гала вечерята на премиите „ Оскар “, благотворителната вечер на сър Елтън Джон в Лос Анджелис, премиите BAFTA, филмовия фестивал NAPA Valley Film Independent Spirit Awards Hollywood. Актрисите Брияна Евиган, София Милош ( „ Местопрестъплението: Маями “), Кристина Очоа („ Blood Drive “ ), певицата Дая (носител на приз „ Грами “), певицата Mýa („ Мръсни танци: Хавански нощи “), Падма Лкшими (носител на премия „ Еми “), лейди Виктория Фредерика Изабела Хърви и доста други са измежду феновете на Донев. Той е притежател на 15 интернационалните награди, измежду които Оскар RCC за мода, категория „ Най-добър международен дизайнер “ – Чикаго, Съединени американски щати, и CertiLuxe Award 2013 за нововъведения, уникалност и качество в стилния дизайн от Седмицата на дизайна в Милано, Италия. Талантливият създател се изявява и като академични учител.

Дизайнерската работилница на Иван Донев ще бъде главен акцент в програмата на „ ТексТейлър Експо 2019 “. Престижното ревю демонстрира технологии, машини, аксесоари, новаторски сбирки и подготвени дрехи. То събира водещи производители и търговци от стилната промишленост. Демонстрира ефикасни решения за развиването на бранша освен у нас, а и в целия Балкански полуостров. В идното второ издание на деловия конгрес задграничното присъединяване ще бъде разширено с наличието на компании от Китай. Очакват се над 3000 гости експерти от България и Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР