Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да

...
Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да
Коментари Харесай

Ангелкова: Очаква ни тежък сезон, Черноморието е слабо засегнато от коронавируса

„ Изключително сложен и тежък сезон ни чака. Важно е да осигурим условия, с цел да има сезон. Бранша зависи от клиента и по тази причина е значимо туристическият артикул, който се предлага от сектора, да бъде първокласен и на рационална цена “. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия.
" Възобновява се туризмът по Черноморието, който е основен за нашия туризъм, над 70% от туризма се образува от летния туристически артикул. Много са значими ограниченията, които сме взели и които продължаваме да вземаме. На първо място е значима отговорността, дисциплината на всички нас да съблюдаваме тези ограничения, с цел да може епидемиологичната конюнктура в страната да бъде такава, че оптимално доста страни да отворят пътуванията си към нас и ние към тях ", изясни още Ангелкова. Тя посочи, че не са спрели всички чартъри. Миналата седмица посрещнахме първите чартъри от Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, идват и румънци с авто превоз.
" Българското Черноморие е едва наранено от ковид, водата е чиста. Така че имаме безусловно всички условия да посрещаме туристи, посочи Ангелкова. " Всеки ден разисквам с моите сътрудници, с интернационалните туроператори по кое време възнамеряват да пътуват, по какъв начин да пътуват, докога ще бъде чартърната стратегия, акцентира още Ангелкова.
Ключовото във връзка с планирането на чартърната стратегия е, че Германия, Полша, Чехия, Нидерландия, Белгия - всички удължават чартърната си стратегия до края на октомври. Това е както с помощта на ограниченията, които предлага държавното управление, а точно 35 евро дотация за седалка, по този начин и изискванията в нашите места за настаняване, които подсигуряват сигурността на туристите.
„ Изборът къде човек да прекара своята почивка зависи от самия него. Повечето българи, които избират да почиват в чужбина, посещават и българските курорти по-късно. В никакъв случай не стопираме хората да вървят на отмора на открито “, съобщи още Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР