Изключително тревожна новина идва от България, написа в профила си

...
Изключително тревожна новина идва от България, написа в профила си
Коментари Харесай

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

Изключително тревожна вест идва от България, написа в профила си във Facebook Константин Косачев, ръководителят на комисията по интернационалните работи на Съвета на Федерацията на Русия. Серия от арести, разпити и обвинявания в " шпионаж " против група дейни последователи на другарските връзки с Русия.

Във Facebook той съобщи, че е смутен от идващите от страната ни вести за арестувани дейни последователи на другарските връзки с Русия, доста от които той познавал чудесно.

Косачев акцентира, че дружно с тях парламентаристите са създали доста по социална линия, в това число в границите на Ливадийския конгрес, който Съветът на Федерацията организира всяка година в Крим.

" Ще разберем защо става въпрос и ще ги пазиме уверено. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, в случай че е подходящо, юридическа ", безапелационен бе сенаторът.

Той уточни и че има намерение да изиска подробна оценка на протичащото се от интернационалните правозащитници, както и НАТО и Европейски Съюз, които са съдружници на България.



Припомняме, дипломатическият спор сред България и Русия стартира във вторник, когато от българското Министерство на външните работи жигосаха съмнителната историческа теза на Русия за " избавление " от нацизма. Изявлението им беше във връзка проведена от съветското посолство " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас прецизираха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата обстановка в България. Самата Русия пък разгласи за " неморална " позицията на Министерство на външните работи.

Косачев написа още, че ще се упорства за цялостна оценка на това, което се случва от интернационалните бранители на правата на индивида, които се организират по тематиката за " пандизчии на съвестта ", и от съюза на НАТО за България и Европейски Съюз, толкоз обичат техните полезности и нашите общи права на индивида.

България, ти към този момент беше унижена оня ден в оценката си за резултатите от Втората международна война. Време е да се подготвим, написа Косачев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР